Paste cu sos pesto de leustean

14 iunie 2019Diva in Bucatarie

Paste cu sos pesto de leustean.

paste cu pesto de patrunjel diva in bucatarie

Paste cu sos de pesto de leustean. Reteta paste cu sos de pesto de leustean. Cum sa faci paste cu sos de pesto de leustean.

Reteta de paste cu sos de pesto de leustean merita incercata macar o data in viata. Ca sa nu spui ca trec lucrurile bune pe langa tine si tu nu stiai de ele.

Sa nu vi se para ciudata combinatia si mai ales sosul acesta. Este divin! Este aromat, cu gust puternic si seducator. Daca va plac sosurile pesto atunci o sa va placa si acesta.

Asa cum va spuneam atunci cand am pregatit reteta aici, sosul pesto de leustean i-a placut foarte tare lui Chef Colin Westal (chef si profesor la Institul Le Cordon Bleu din Londra). Atat de tare incat a fost incantat ca poate pastra borcanul din care a gustat.

Daca dati o cautare pe blog veti vedea ca am mai pregatit si alte retete de sos de pesto: cu patrunjel si alune de padure, cu rosii si ricotta, de leurda sau pesto vegan de broccoli.

Sosul pesto, original din Italia, a carui denumire se trage de la termenul „pestare” ce inseamna zdrobire, se aplica tuturor vedeturilor pregatite in acest mod. Traditional se face in mojar de marmura, prin strivire cu un pistil de lemn.

Imi este greu sa cred ca in zilele noastre cineva mai pregateste in acest mod sosul pesto. Folosind un blender, un robot sau un mixer vertical in maxim 1 minut acest sos de pesto de leustean este gata.

L-am incercat cu paste si am pus alaturi si cateva rosii cherry coapte.

Iubitorii de retete simple de paste vor fi incantati de aceasta reteta de paste cu pesto de leutean, o reteta simpla, rapida, gustoasa si aromata. Din fericire, pentru zilele toride vara reteta va fi una salvatoare.

Este perfecta si pentru cei aflati intr-o vesnica criza de timp, dar preocupati de mancare sanatoasa, gatita acasa. Reteta aceasta o poate pregati si un copil(adolescent) – ma gandesc ca fiul meu ar putea sa isi faca singur aceste paste daca nu as fi acasa.

Pastele bine acoperite de sosul de pesto de leustean pot deveni preferatele voastre pe timpul verii.

Nu uitati sa respectati cateva reguli importante cand fierbeti pastele:

  1. le puneti la fiert doar in momentul in care apa clocoteste
  2. pentru fiecare 100 g paste folosite puneti 1 l apa la fiert
  3. la fiecare litru de apa puneti 1 lingurita de sare
  4. fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet
  5. nu aruncati toata apa in care au fiert, poate fi folosita in diverse retete – chiar si aici am folosit 1 polonic
  6. pastele fierte nu se clatesc

Fie ca le veti insoti de pastele cu sos pesto de leustean de rosii coapte (sau proaspete), fie ca veti pune in ele bilute de mozzarella, eu cred ca o sa va placa. Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste cu sos pesto de leutean.

Ingrediente paste cu sos pesto de leustean:

(pentru 3 portii)

250 spaghetti

12-15 rosii cherry taiate in jumatate

sare

piper

oregano

3 linguri ulei masline

Pentru sos pesto de leustean:

60 g frunze leustean

1 catel mare de usturoi

sare

2 lingurite suc lamaie

80 ml ulei de masline

20 g seminte de pin

20 g parmezan ras fin

1/2 miez de nuca

Cum se face reteta de paste cu sos pesto de leustean:

Am preincalzit cuptorul la 200°C.

Apoi am pus apa la fiert cu sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus pastele si le-am lasat sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

In acest timp am facut sos pesto de leustean. Am pus frunzele spalate si uscate intr-un mixer vertical.

Am adaugat restul ingredientelor indicate si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena, fina.

Imediat am pus si cateva rosii la copt. Peste acestea am turnat ulei de maline si am presarat sare, piper, oregano si am pus printre ele 2 catei usturoi. Le-am lasat sa se coaca in jur de 10 minute.

Am scurs pastele, dar am pastrat o parte din apa in care au fiert, Am pus sos pesto de leustean peste paste, am turnat 1 polonic din apa in care au fiert si am amestecat usor.

Am pus si rosiile, apoi am impartit pastele in 3 boluri. Am presarat parmezan ras si pastele au fost gata pentru a fi savurate.

Sper ca o sa va placa si voua aceasta sugestie si veti incerca curand reteta.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *