Spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan cu broccoli

28 martie 2018Diva in Bucatarie

Spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan cu broccoli. Spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli poate fi o sugestie gustoasa si sanatoasa pentru toti cei care tin post sau au un regim de viata vegan.

Spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli diva in bucatarie

Spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli poate fi o sugestie gustoasa si sanatoasa pentru toti cei care tin post sau au un regim de viata vegan.

Nu mi-am imaginat cat de bun poate fi acest pesto de broccoli pana l-am incercat. Nici nu iti dai seama ca nu are parmezan. Nucile caju isi fac pe deplin datoria si o fac atat de bine incat ai putea spune la prima degustare ca pesto are si branza in compozitia lui. Dar nici vorba de acest lucru!

Despre broccoli as putea scrie pagini intregi. Este recomandat de toti nutritionistii pentru continutul ridicat de fibre, vitamina C si K. Consumul regulat de broccoli poate ajuta in procesele de detoxiere, persoanele care au probleme legate de artrita, reduce riscul de cancer al vezicii urinare, amelioreaza inflamatiile si unele simptome ale reactiilor alergice, ajuta la buna functionare a sistemului nervos, si are antioxidanti puternici. Sunt fericita pentru ca fiul meu iubeste aceasta leguma si o mananca de fiecare data cand are ocazia.

Nucile caju, extrem de iubite de cei care au un regim de viata vegetarian / vegan, sunt consumate in general pe post de gustare/snack.  Aceste fructe mici sunt bogate in minerale, au un continut mai mic de grasimi decat restul fructelor oleaginoase, sunt bogate in fibre, ce ajuta digestia si da senzatia de satietate, transformandu-le astfel in fructe perfecte pentru cei care sunt la diete. Nucile caju ajuta si la buna functionare a creierului si se spune ca fortifica organismul si reduc riscul de anemie.

Desi am lasat la final ciupercile, acestea sunt considerate de multi nutritionisti ca super-alimente. Cu un continut scazut de calorii, acestea contin minerale esentiale si un continut de 90% apa. Partea cea mai buna este ca acestea au antioxidanti mai puternici decat ai germenilor de grau si aduc un aport de vitamina D organismului, contribuind la intarirea sistemului imunitar.

Pastele pe care le-am ales sunt Antonio DiVaio, paste speciale, de o calitate superioara. Marca a fost creata in jurul sutelor de ani de traditie ale bucatariei italiene cu ingrediente cu cele mai bune caracteristici. Textura ideala a acestora dupa gatire si culoarea aurie  le transforma intr-o mancare gustoasa, satioasa si vor deveni cu siguranta des intalnite pe listele de cumparaturi pentru ca au un pret foarte accesibil. Iubitorii de paste italiene, gatite ca la restaurant, vor putea realiza acasa retete apetisante, pe placul familiei sau prietenilor.

Si, pentru ca primavara intarzie sa apara, iar mie imi este dor de verdele crud al vegetatiei proaspete, am pregatit spaghetti cu ciuperci, praz si pesto  de broccoli, o reteta de post/vegana foarte sanatoasa si gustoasa, astfel incat sa aduc primavara mai aproape.

Insotite de ciuperci si praz pastele acestea vor fi deliciul cinelor pregatite rapid cu ingrediente bune si sanatoase. Mai multe retete de post/vegane gasiti in aceasta postare.

Veti gasi aici o multime de retete de paste de post. Incepand cu celebrele paste cu ulei, usturoi si ardei (aglio, olio e pepperoncino), continuand cu spaghetti cu sos marinara, cu vinete si menta, cu sos arrabiata, cu taitei si varza si multe, multe altele. De mentionat: toate pastele sunt fara oua! Gasiti paste fara oua in orice supermarket si in magazinele bio.

Acum, va invit sa descoperiti cat de usor se fac spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli:

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

350 g spaghetti Antonio DiVaio

500 g ciuperci champignon brune

100 g praz – tulpina fara frunze

3 catei usturoi

330 g broccoli

1 mana busuioc

3 catei usturoi

suc de la 1/2 lamaie mica

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

70 ml ulei de masline

100 ml apa

100 g caju

sare

piper proaspat macinat

ulei pentru prajit

Cum se face reteta de spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli:

Cand avem ingredientele la indemana totul va fi pregatit foarte rapid si usor.

Punem ulei intr-o tigaie cat sa acoperim fundul, apoi calim prazul feliat subtire. Pentru a obtine pesto vegan fierbem pentru inceput buchetelele de broccoli astfel incat tulpina sa ramana al-dente.

Scurgem broccoli, apoi il punem in mixer. Adaugam un catel mare de usturoi, coaja rasa de lamaie, suc de lamiae, sare, piper, 70 ml ulei masline, 50 ml apa si nuci caju. Mixam putin, apoi adaugam frunzele de busuioc si apa pentru a ajunge la consistenta potrivita.

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Taiem ciupercile si le calim in putin ulei.

Cand acestea sunt calite asezonam cu putina sre si adaugam usturoi pisat. Amestecam si continuam sa calim inca 30 secunde. Adaugam prazul calit, le amestecam, apoi le mai calim impreuna 1 minut.

Scurgem pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet, apoi le amestecam cu ciupercile cu praz si pesto vegan de broccoli.

Le mancam imediat. Sunt absolut delicioase! Nici nu iti dai seama ca nu au parmezan.

Daca pregatiti reteta va astept pozele, iar daca o veti distribui veti avea multumirile mele anticipate.

Acum va urez spor la gatit si pofta buna!

Iti multumesc pentru poza, Carla Claudia!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *