RETETE RECENTE

PATRU APERITIVE DE POST CU NAUT

March 27, 2018 | CATEGORIA

Patru aperitive rapide de post pregatite cu naut. Au fost gata in 20 de minute. Este drept ca le-am pregatit la 2 maini, dar o singura persoana le face in maxim 30 minute. Retetele de naut crocant cu arome indiene, hummus cu sfecla rosie, salata de naut cu fasole alba si rosie si chiftleute de cartofi cu naut au fost pe placul multora, avand in vedere aprecierile primite dupa live.

Aceste aperitive rapide, de post/vegane cu naut le-am realizat in proiectul “Gatesc cu prietenii” ce se desfasoara live pe facebook cu Cristina Iuliana Pana. Profitand de faptul ca multe persoane tin post in aceasta perioada, dar si pentru ca am prieteni care au renuntat la consumul de carne, am ales ca ingredient vedeta nautul, care suplineste carnea. In general lumea il asociaza cu nautul, dar pot fi pregatit si ca salata, chiftelute sau chiar mancare. Eu l-am folosit chiar

Aceasta leguma plina de proteine provine din orientul Mijlociu, fiind consumat inca de acum 7000 de ani. Este o sursa buna de fibre, vitamine, acid folic, omega-3, minerale (fier, fosfor, potasiu, cupru, zinc, calciu). Contine antiooxidanti ce ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a sangelui in sine. Am tot citit in ultima vreme despre beneficiile diferitelor tipuri de legume, iar despre naut am descoperit faptul ca atunci cand se consuma preparate pe baza de naut este indusa senzatia de satietate mai repede decat la orice alt aliment. Acest lucru foarte bun pentru cei care sunt la dieta. Fibrele continute de naut sunt superioare celor din alte alimente, ceea ce poate ajuta in timp la reglarea colesterolului rau, a celui total si a trigliceridelor. Nu va speriati, nu o sa tin un tratat in care o sa spun cat de mult ii ajuta si pe cei care sufera de anemie (dar retineti ideea!) si faptul ca ajuta la reglarea glicemiei sau ca este ideal pentru femei cand alapteaza, va spun doar ca ar fi bine ca acest super aliment sa fie inclus cat mai des in meniul pe care il pregatim saptamanal. O sa va multumesca organismul si candva, peste multi ani, o sa apreciati acest sfat.

Acum va las sa descoperiti retetele pregatite de noi, retete ce nu au nevoie de cantitati fixe, le pregatiti si le dozati dupa propriul gust.

  1. Naut crocant cu arome indiene la cuptor 

1 conserva naut scurs

ulei vegetal

sare

piper

1/4 lingurita boia picanta

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita tikka masala

Scurgem nautul din conserva, apoi il punem intr-un vas termorezistent. Turnam peste el ulei (nu foarte mult sa nu balteasca), presaram apoi condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza si coacem nautul timp de 60 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

 

2. Hummus cu sfecla rosie

1 conserva naut

1 buc sfecla rosie mica coapta sau fiarta

3 linguri ulei de masline

2 linguri suc lamaie

1 lingurita varfuita tahini

1 -2 catei usturoi

Punem toate ingredientele in bleder, mixam, apoi gustam si adaugam ce mai este nevoie, in functie de gusturi.

 

3. Salata de naut cu fasole alba si rosie

1 conserva naut

1 conserva fasole alba

1 conserva fasole rosie

1 ceapa rosie mica

1 mana rosii cherry taiate in jumatate sau sferturi

sare

piper

ulei masline

busuioc sau patrunjel verde

 

4. Chiftelute din cartofi cu naut

400 g cartofi fierti

1 conserva naut

50-100 ml zeama din conserva de naut

1 lingura suc lamaie

1 lingurita coaja rasa lamaie

sare

piper

patrunjel verde tocat sau cimbru verde

Pasam cartofii si naut ca pentru piure (nautul  poate sa ramana si in bucati nepasate), adaugam zeama din conserva, suc lamaie, verdeata, sare, piper si coaja rasa lamaie. amestecam totul, modelam intre palme chiftelutele si le prajim in ulei foarte incins la foc mediu-mare, astfel incat sa fie rumenite usor pe ambele parti.

 

Daca vreti sa vedeti cum le-am pregatit in live-ul de pe facebook va invit sa urmariti aici:

Ep. 24 Gatesc cu prietenii -impreuna cu Cristina Iuliana Pana pregatim 4 aperitive/gustari de post cu naut

Ep. 24 Gatesc cu prietenii -impreuna cu Cristina Iuliana Pana pregatim 4 aperitive/gustari de post cu naut

Posted by divainbucatarie.ro on 24 Martie 2018

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *