fbpx

RETETE RECENTE

VINETE CU SOS DE IAURT, TAHINI SI RODIE

October 2, 2015 | CATEGORIA

vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-a

Vinete cu sos de iaurt, tahini si rodie sunt senzationale! Este o reteta simpla, gustoasa, usor de pregatit.

Eu m-am indragostit de aceasta reteta acum multi ani. Unul din prietenii nostri a venit in vizita cand am facut aceste vinete, iar la final a declarat ca nu va mai manca vinetele facute de mama lui, caci doar acestea i se par cele mai bune.

De cand am primit un borcan de tahini de la prietena mea nu ma satur sa tot pregtesc lucruri cu acesta. Este cel mai bun sos tahini. Cu ajutorul lui am pregatit retete noi pentru blog, cum este cea de fata- vinete cu sos iaurt, tahini si rodie– asta dupa ce mi-am facut cateva portii bune de humus si baba-ghanouj. 🙂 Si, daca prindeti curaj sa testati si altfel de retete, va recomand un peste cu sos asemanator. Il gasiti daca dati click aici.

Reteta de vinete este inspirata de bucataria libaneza. Mai multe retete din bucataria libaneza gasiti daca dati click aici.

vinete-cu-sos-iaurt,-tahini-si-rodie-b

vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-a

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru vinete cu sos de iaurt, tahini si rodie:

INGREDIENTE:

2 vinete de marime medie

120-150 ml ulei de masline

sare

piper proaspat macinat

1 lingurita rasa cimbru uscat

1/2 lingurita maghiran uscat

1/2 lingurita oregano uscat

1 lingurita seminte de susan putin prajite

1/4 lingurita boia dulce de ardei

2 catei de usturoi

1 lingurita varfuita sos tahini

120 ml late batut

150 g iaurt

1 rodie

patrunjel verde

cateva frunze de menta

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam cimbru, maghiran, oregano, seminte susan, boia, sare si putin piper proaspat macinat. Taiem vinetele  in jumatate pe lungime, le crestam, apoi le saram si le lasam la scurs intr-o sita (cu crestaturile in jos) sa se scurga lichidul amar. Preincalzim cuptorul la 200°C. Stropim vinetele cu ulei ( 60-70 ml), apoi presaram condimentele din bol.

vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-1vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-02

Coacem vinetele in jur de 35-45 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare), pana se inmoaie miezul. In acest timp pisam usturoiul si il calim in 30 ml ulei masline. Luam de pe foc, adaugam sosul tahini (cel mai bun pe care l-am gustat pana acum) si amestecam. Adaugam apoi laptele batut si iaurtul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-4vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-5

Scoatem vinetele din cuptor, le lasam sa se raceasca complet, apoi le acoperim cu sos de iaurt si tahini.

Taiem o rodie pe jumatate si scoatem boabele intr-un castron. Pentru a scoate semintele tinem rodia deasupra castronelului si o batem pana cand ies  singure, apoi indepartam bucatile de piele albe (acestea nu se mananca).

vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-3

Punem seminte de rodie pe vinete, cateva frunze de patrunjel si putina menta tocate si putem manca.

vinete-cu-sos-iaurt,-tahini-si-rodie-b

Pofta buna!

 

Iata cu frumoase sunt cele pregatite de Diana Pavel. Puteti sa o urmariti pe instagram, daca dati click aici.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *