Budinca de gris de orez in stil libanez

7 noiembrie 2024Diva in Bucatarie

Budinca de gris de orez

budinca de gris de orez in stil libanez a
Porții: 6 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 30 Min

Budinca de gris de orez in stil libanez

Budinca de gris de orez in stil libanez este inspirata de reteta „Nopti albe in Liban”.

Are o textura cremoasa si arome placute.

Budinca de gris de orez se face usor si rapid, cu ingrediente simple pe care le gasesti in orice supermarket.

Este un desert senzational, perfect pentru a incheia o masa in familie, dar si pentru momente speciale cu prietenii.

Daca iti doresti sa pregatesti o masa cu tema orientala, acest desert va completa perfect meniul ales.

Mai multe retete din bucataria libaneza gasesti aici. 

Budinca de gris de orez in stil libanez b

Am mentionat ca se folosesc ingrediente simple, dar de calitate.

Ca sa iti iasa o budinca fina, cu straturi bine definite, trebuie sa ai grija sa obtii o consistenta mai groasa.

Daca este moale nu o poti scoate din forma.

Aroma de trandafiri aduce aroma placuta, fara sa fie puternica.

Daca vrei sa o personalizezi poti adauga in sirop o pastaie de cardamom.

Poti sa inlocuiesti apa de trandafiri cu apa de portocale.

Stratul de fistic aduce textura crocanta, foarte placuta.

Poti sa pui si cateva migdale prajite tocate marunt.

Am folosit gris de orez de la Baneasa. Acesta este alegerea perfecta pentru retete dulci sau sarate, cu continut scazut de grasimi.

Are gust neutru si aduce desertului consistenta placuta si textura fina.

Daca vrei sa faci gris de orez cu lapte, ca in copilarie, cremos si usor curgator, poti sa reduci cantitatea la jumatate.

Noua ne place foarte mult.

Poti sa il folosesti si pentru a face prajituri.

Iti las cateva sugestii:

  1. prajitura cu foi cu suc de rosii
  2. tort cu mere si crema fina de gris
  3. placinta greceasca

Budinca de gris de orez in stil libanez c

Budinca de gris de orez in stil libanez nu este doar un desert delicios, ci si o incursiune in bucataria orientala.

Aromele si textura catifelata fac din acest desert alegerea perfecta pentru iubitorii deserturilor simple si elegante.

Daca nu ai incercat-o pana acum iti las pentru inceput reteta video. Te invit sa te abonezi.

Mai jos gasesti lista de ingredientele si modul de preparare prezentat pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/17 Ingrediente
    Pentru budinca de gris de orez
  • Crema de lapte
  • Pentru sirop
  • Pentru decor

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Am pus laptele pe foc si am adaugat sarea si apa de trandafiri. Apoi am adaugat zaharul si grisul de orez. Am fiert budinca la foc mic, amestecand tot timpul, ca sa nu se lipeasca.
  • Cand s-a ingrosat am luat de pe foc si am adaugat 25 g unt si extractul de vanilie. Am turnat intr-o forma unsa cu unt, apoi am lasat-o sa astepte la temperatura camerei.
  • In continuare am dizolvat amidonul cu 100 ml smantana pentru frisca. Am pus laptele intr-o oala si am adaugat zaharul, restul de smantana pentru frisca si amidonul dizolvat. Am lasat la foc mic si am amestecat continuu pana am obtinut o consistenta groasa de budinca.
  • Peste budinca de gris de orez am turnat crema de lapte. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei, apoi a stata la frigider 4 ore.
  • Cu putin timp inainte sa tai bunca de gris de orez am pregatit siropul. Am fiert la foc mediu spre mic apa cu suc de lamaie, apa de trandafiri si zahar. Cand siropul s-a ingrosat putin am oprit focul.
  • Am tocat fisticul, apoi am acoperit budinca de gris de orez cu acesta. Am taiat cuburi si le-am pus pe farfurie. Optional se pot presara si petale de trandafiri uscati pentru ceai. Peste budinca din farfurie am turnat siropul.

Notă

Poti pastra budinca de gris de orez in frigider pana la 4 zile, intr-un vas acoperit. Fisticul se poate inmuia in acest timp, dar gustul ramane la fel.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *