Am mentionat ca se folosesc ingrediente simple, dar de calitate.
Ca sa iti iasa o budinca fina, cu straturi bine definite, trebuie sa ai grija sa obtii o consistenta mai groasa.
Daca este moale nu o poti scoate din forma.
Aroma de trandafiri aduce aroma placuta, fara sa fie puternica.
Daca vrei sa o personalizezi poti adauga in sirop o pastaie de cardamom.
Poti sa inlocuiesti apa de trandafiri cu apa de portocale.
Stratul de fistic aduce textura crocanta, foarte placuta.
Poti sa pui si cateva migdale prajite tocate marunt.
Am folosit gris de orez de la Baneasa. Acesta este alegerea perfecta pentru retete dulci sau sarate, cu continut scazut de grasimi.
Are gust neutru si aduce desertului consistenta placuta si textura fina.
Daca vrei sa faci gris de orez cu lapte, ca in copilarie, cremos si usor curgator, poti sa reduci cantitatea la jumatate.
Noua ne place foarte mult.
Poti sa il folosesti si pentru a face prajituri.
Budinca de gris de orez in stil libanez nu este doar un desert delicios, ci si o incursiune in bucataria orientala.
Aromele si textura catifelata fac din acest desert alegerea perfecta pentru iubitorii deserturilor simple si elegante.
Daca nu ai incercat-o pana acum iti las pentru inceput reteta video. Te invit sa te abonezi.
Mai jos gasesti lista de ingredientele si modul de preparare prezentat pas cu pas.
Poti pastra budinca de gris de orez in frigider pana la 4 zile, intr-un vas acoperit. Fisticul se poate inmuia in acest timp, dar gustul ramane la fel.