Cotlet de porc la tigaie in sos de vin
Cotlet de porc la tigaie in sos de vin

Cotlet de porc la tigaie in sos de vin, un preparat fraged si delicios
Acest cotlet de porc la tigaie in sos de vin iese fraged, suculent si foarte gustos.
Ca sa te bucuri de un preparat cu adevarat savuros trebuie sa alegi carne de porc proaspata si de calitate.
Daca alegi o bucata mai groasa, cu putina grasime si os, atunci va iesi cu siguranta delicios.
Este important ca bucatile de carne sa fie scoase din frigider cu minim 30 minute inainte sa fie gatite.
Cotletul de porc la tigaie in sos de vin este versatil. Il poti servi in diverse combinatii, in functie de preferinte.
Daca te-ai plictisit de clasicul piure de cartofi iti propun sa il inlocuiesti cu unul din conopida.
Pentru o nota tomantica am pus in farfurie si varza de Bruxelles.
Merg de minune impreuna.
Pentru reteta de cotlet de porc la tigaie in sos de vin am ales un Pinot Noir de la Beciul Domnesc.
Are nuante fructate de visine, cirese si note de violete.
Este de preferat sa il savurezi la o temperatura de 16° – 18°C, astfel incat sa te bucuri de toate aromele si gustul lui.
Inca din cele mai vechi timpuri vinul rosu a fost consumat alaturi de carne.
Este important sa faci asocieri bune, astfel incat sa te bucuri de gustul lor.
Mai multe retete cu vin rosu de la Beciul Domnesc:
Asadar, cotletul de porc la tigaie in sos de vin este un preparat fraged si gustos, pe care il poti pregati rapid.
Lasi cotletul de porc la tigaie in sos de vin sa se odihneasca cateva minute inainte de a-l servi.
Il insotesti de garnitura preferata, un pahar de Pinot Noire de la Beciul Domnesc, iar papilele tale gustative iti vor multumi pentru alegerea facuta.
Iti las reteta de cotelt de porc la tigaie in sos de vin in format video, ca sa vezi cat de usor se face.
Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas, insotite de poze.
Ingrediente
- Pentru piure de conopida Garnitura de varza de Bruxelles
Instrucțiuni
- Am taiat un cartof de marime medie in cuburi mici. Le-am pus la fiert in apa rece cu sare. Am lasat sa fiarba timp de 5 minute.
- Apoi am adaugat conopida taiata in buchete de marime medie sau mica. Peste acestea am turnat laptele. Au fiert impreuna timp de 15 minute sau pana cand tulpina conopidei era moale.
- In acest timp am curatat varza de Bruxelles de frunzele vestejite, am indepartat tulpina si am taiat-o in jumatate. Am incins 20 ml ulei de masline, apoi am pus baconul taiat fasii subtiri sa se rumeneasca usor. Peste acesta am pus varza de Bruxelles si am sotat-o in jur de 3 minute, fara sa amestec prea des. Am turnat supa concentrata de vita, am pus capacul si am lasat pe foc pana cand varza s-a inmuiat, dar a ramas ferma.
- Intre timp s-a fiert conopida, asa ca am pus-o in vasul unui mixer vertical. Nu am adaugat lapte, caci s-a scurs de pe aceasta, in timpul transferului. Am adaugat sare, piper, parmezan si un varf cutit de nucsoara rasa. Am pasat totul pana am obtinut o compozitie fina si omogena.
- Am presarat piper, sare si cimbru uscat pe ambele parti ale cotletului de porc. Apoi am trecut carnea prin faina, scuturand surplusul. Am incins uleiul intr-o tigaie si am rumenit cotletul pe ambele parti.
- Pentru sos am ales un Pinot Noir de la Beciul Domnesc. Are nuante fructate de visine, cirese si note de violete.
- Am turnat 200 ml de vin peste carne, apoi am adaugat cimbru si usturoi tocat marunt. Am pus capacul si am lasat la foc mediu 10 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se gateasca pana cand cand sosul de vin a scazut foarte mult si s-a ingrosat.
- A iesit o minunatie! Carnea este moale si frageda, iar sosul foarte gustos si aromat.
Notă
Savurati alaturi de cotlet un pahar de Pinot Noir la 16-18 grade si veti avea o masa pe cinste.
Foarte, foarte bună rețetă!
Ma bucur ca ti-a placut!
Nu ma asteptam sa iasă asa de fraged. Și piureul foarte bun!
Multumesc!