Pui crispy cu panko si parmezan
Pui crispy cu panko si parmezan

Pui crispy cu panko si parmezan
Reteta de pui crispy cu panko si parmezan este una din preferatele mele.
Carnea de pui ramane frageda si suculenta, iar crusta crocanta este delicioasa.
Se poate servi la pranz sau cina, dar si pe post de gustare.
Iese atat de gustos incat il poti manca si simplu, cald, imediat cum este scos din cuptor.
Pui crispy cu panko si parmezan este gatit sanatos, la cuptor.
Iti las cateva motive pentru care vei iubi reteta:
- Se face foarte usor si rapid.
- Vei descoperi cea mai gustoasa crusta crocanta de pui
- Poti sa il insotesti de orice sos sau garnitura iti place
Despre ingrediente
- Poti folosi piept de pui, dar si pulpe dezosate
- Pesmetul panko de la Baneasa este cel mai bun pentru aceasta reteta. Poti folosi si pesmet simplu, dar nu iese la fel de crocant.
- Oregano uscat da o aroma deosebita, dar poti sa il inlocuiesti cu cimbru.
- Parmezanul trebuie sa fie ras fin
Crusta crocanta si delicioasa este obtinuta din pesmet panko si parmezan.
Pesmetul panko de la Baneasa este preferatul meu.
Este un sortiment de origine japoneza.
Este perfect pentru preparate prajite sau coapte.
Panko, numit si pesmet japonez, este folosit in mod special pentru preparate prajite in ulei.
Acesta absoarbe mai putina grasime decat pesmetul clasic.
Este obtinut doar din paine alba si nu contine crusta.
Nu are forma obisnuita de pesmet. Seamana cu niste fulgi mari si subtiri.
Are textura aerata, usoara si delicata.
La pesmetul panko nu conteaza aroma, ci textura acestuia.
Pentru ca textura sa ramana crocanta, indiferent de metoda aleasa de gatire prin prajire sau coacere, trebuie sa o faci la temperatura mare.
Cu ce poti servi puiul crispy?
- sos de usturoi, sos de rosii, sos de mustar cu miere, etc.
- cartofi: piure, copti, prajiti, copti
- legume: dovlecei, vinete
- orez: simplu sau cu legume
- paste cu sos
Acestea fiind spuse iti las reteta video, dar si explicatiile scrise pas cu pas.
Ingrediente
- Pentru servit
Instrucțiuni
- Am taiat pieptul de pui in jumatate pe orizontala, pentru o obtine bucati de aceeasi grosime. Apoi l-am sectionat in fasii de aproximativ aceleasi dimensiuni.
- Mi-am pregatit ingredientele pentru crusta. Am folosit pesmet crocant panko de la Baneasa. Este un sortiment cu origini japoneze, ideal pentru preparate prajite sau coapte. Are o textura aerata si usoara.
- Peste pesmet am pus boia dulce, oregano si parmezan si le-am amestecat. In alt vas am amestecat faina cu sare si piper. Separat am batut ouale.
- Am trecut fiecare bucata de carne prin faina, oua si parmezan, acoperindu-le uniforma cu acestea.
- Le-am aranjat in tava mare a cuptorului, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Am copt puiul crispy in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 minute.
- In acest timp am pregatit sosul. Am amestecat iaurtul grecesc cu oregano, putina sare, maioneza si usturoi dat prin presa
- Am scos tava, am intors bucatile de pui pe cealalta parte si le-am mai lasat alte 8 minute. Daca aveti fasii groase le lasati inca 10 minute. Bucatile de pui crispy cu crusta panko arata delicios, rumenite si crocante si miros apetisant
Notă
Poti pastra puiul crispy cu panko si parmezan in frigider pana la 3 zile. Cu trecerea timpului crusta se va inmuia. Il poti reincalzi in cuptor sau il prajesti in ulei pentru a-i da o nota de prospetime si o crusta crocanta.
M-am tot ferit sa iau acest pesmet, dar acum am încercat rețeta și mi_a plăcut mult. Mulțumesc!
Noua ne place mult. Il folosesc si pentru creveti.