fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI “CARBONARA” – LA TIGAIE

May 9, 2021 | CATEGORIA

cartofi carbonara la tigaie

Cartofi “carbonara” la tigaie – reteta de cartofi noi prajiti in unt, cu bacon, imbracati in sos de smantana cu parmezan – se prepara usor si sunt atat de gustosi incat vei reveni la aceasta reteta mai des decat ai crede.

Noua ne plac cartofii “carbonara” la tigaie simpli, cu o salata alaturi, dar pot fi si o idee buna pentru garnitura.

Cartofii se gasesc pe tot parcursul anului, insa cei noi, de primavara, sunt mici si dragalasi si nu reusesc sa plec din piata fara sa iau macar un kilogram, chiar daca in aceasta perioada au niste preturi cam mari.

Cartofii noi, recoltati inainte de maturitate sunt mult mai dulci si se gatesc mai rapid si mai usor.

In plus, coaja nu trebuie indepartata, dar trebuie sa fie spalata foarte bine. Daca vreti sa ii curatati se poate sa o faceti doar cu partea abraziva a buretelui sau un un buretete de sarma, dar exista si periute speciale pentru acestia. Un argument in plus pentru a nu va chinui sa indepartati coaja este faptul ca aceasta este  sursa de fibre si nitrati.

Cartofii “carbonara” la tigaie nu absorb multa grasime, iar sosul cremos din smantana cu parmezan se lipeste de acestia.

Am vazut pe net reteta pregatita la cuptor, dar mi s-a parut ca pierd prea mult timp, iar aspectul sosului arata ca si cand ar fi branzit. Cu siguranta cartofii “carbonara”la tigaie o sa va placa si voua mult pentru ca este simpla, rapida si usor de gatit. In maxim 30 minute va puteti aseza la masa.

Este o reteta pe care o puteti folosi atat pentru masa de pranz, cat si pentru cina.

Daca sunteti incepatori in ale gatitului trebuie sa aveti grija sa puneti cartofii la fiert in apa rece cu sare. Ii fierbeti pana intra usor fucrculita in ei.

In fiecare primavara la noi in casa se gatesc mai multi cartofi decat in restul anului. Ne plac foarte mult cartofii noi, iar acest lucru il puteti vedea cautand pe blog si alte retete. Cele mai populare retete vi le las si voua mai jos:

1.1. cartofi noi prajiti cu unt si marar

1.2 cartofi noi la tuci cu parmezan si usturoi

1.3 cartofi noi cu verdeturi

1.4 supa groasa de cartofi noi

1.5 cartofi noi copti cu seminte

 

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi “carbonara” la tigaie.

INGREDIENTE:

1 kg cartofi noi mici

1.5 lingurite sare

2 lingurite ulei

100 g bacon sau pancetta

30 g unt – 80% grasime

1/2 lingurita piper proaspat macinat

100 ml smantana pentru gatit

30 g parmezan

patrunjel verde pentru decor

PREPARARE:

Va las pentru inceput modul de preparare in format video. Va recomand sa il urmariti si pe YouTube si va invit sa va abonati la canalul meu.

Am ales cartofi noi mici, ce nu au nevoie sa fie curatati. I-am spalat si i-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingurita sare pentru 15 minute sau pana cand  intra usor furculita in ei. Puteti folosi si cartofi mari pe care ii veti taia dupa fierbere in cuburi.

Intr-o tigaie foarte mare am incins o lingura de ulei si am pus la prajit baconul. Cand s-a rumenit l-am scos si l-am pus intr-un bol. In aceeasi tigaie am pus un cub de unt, iar cand s-a topit am adaugat cartofii fierti.

I-am amestecat din cand in cand, nu foarte des, pentru a-i lasa sa se rumeneasca uniform.

Cand s-au prajit am pus baconul peste cartofi, am amestecat, apoi am turnat smantana pentru gatit. Am presarat sare, piper proaspat macinat si 2 linguri parmezan ras fin. Am amestecat pentru a omogeniza compozitia si am lasat pe foc pana cand sosul s-a ingrosat si s-a lipit de cartofi.

I-am pus in farfurie si am presarat parmezan ras si cateva fire de patrunjel tocate.

Cartofii carbonara la tigaie sunt foarte gustosi.

Noi i-am mancat cu mare pofta!

Am avut alaturi alte delicatese de sezon: sparanghel verde fiert si o salata verde.

 

cartofi carbonara la tigaie

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *