fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI NOI PRAJITI CU UNT SI MARAR

June 1, 2020 | CATEGORIA

Cartofi noi prajiti cu unt si marar este reteta cea mai simpla si mai usoara pentru cartofi noi prajiti cu miez moale si coaja crocanta, foarte gustosi si aromati. Este o reteta ieftina de garnitura, dar cartofii acestia pot fi mancati si simpli, cu o salata verde alaturi. Eu i-am pregatit pe post de garnitura langa parjoale moldovenesti, dar merg langa orice reteta de friptura la gratar sau la cuptor sau langa un peste.

Cartofi noi aurii, prajiti la tigaie, sunt preferatii familiei noastre. O prietena imi spunea ca ea nu este mare consumatoare de cartofi. Asta pana sa incerce reteta aceasta. De mai bine de 6 ani ma suna in fiecare primavara sa imi spuna ca a pregatit cartofi noi prajiti in unt cu marar si ca nu isi mai poate imagina primavara fara acesti cartofi si o salata verde verde cu ridichi si lamaie – asa cum i-a mancat prima oara la noi acasa.

Anul acesta mi-a spus ca nu am reteta pus ape blog si ca este pacat ca nu o impartasesc si altora. Sincer, mi se parea ca reteta este prea simpla, dar cred ca are Daniela are dreptate, asa ca voi incerca sa postez si astfel de retete pentru cei care sunt incepatori in bucatarie, dar si pentru cei care vor sa pregateasca cartofi noi prajiti nu doar in tuci, in baie de ulei sau metoda clasica de cartofi copti.

De ce sunt mai buni acesti cartofi noi prajiti in unt? Pentru ca nu absorb multa grasime. Se fierb inainte, iar timpul de prajire este scurt, doar cat sa prinda crusta.

Suntem in plin sezon al cartofilor noi, asa ca voi profita de acest lucru pentru a pregati retetele doar cu acestia. Imi plac foarte mult, atat pentru formele lor, cat si pentru coaja subtire ce nu trebuie indepartata neaparat.

Cartofii noi, recoltati inainte de maturitate, sunt mai dulci si se gatesc mai rapid si mai usor. Noi suntem mari consumatori de cartofi, adesea prajiti in tigaie sau in tuci. Daca nu ati vazut inca reteta cartofilor noi prajiti in tuci cu usturoi si parmezan dati click aici si veti putea citi reteta. Trebuie sa recunosc ca am o slabiciune pentru cartofii prajiti usor crocanti, dar nu refuz nici cartofii mai moi, gatiti inabusiti cu usturoi.

Mi-ar fi placut sa pregatesc aceasta reteta cu cartofi mici si rotunzi, dar nu am gasit in piata. Dar, chiar si acestia au iesit foarte gustosi. Acest lucru il datorez in mod special untului. Cartofii sunt fierti pentru inceput, apoi sunt sotati in unt.

Imi place sa presar pe cartofii noi verdeturi proaspete. Veti vedea cum am pregatit cartofi noi natur cu unt si marar sau cartofi noi cu verdeturi daca apasati pe titlurile retetelor.

Tot cu cartofi noi am pregatit si o reteta de supa groasa, foarte apreciata de toti cei care au incercat-o.

Daca vreti sa pregatiti si voi cartofi noi prajiti cu unt si marar va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

aprox. 1 kg cartofi noi

50 g unt gras 82% grasime

30 ml ulei

sare

piper proaspat macinat

1/4 legatura marar

PREPARARE:

Am spalat foarte bine cartofii sub jet de apa, apoi i-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingurita varfuita de sare. I-am lasat sa fiarba pana cand furculita a intrat usor in ei.

I-am scurs, i-am lasat cateva minute, apoi am indepartat coaja. I-am taiat rondele groase de 1 cm, pentru ca am avut cartofi lungi si destul de subtiri. Puteti sa ii taiati in sferturi sau jumatati, in functie de marimea si forma lor.

Am pus uleiul si untul intr-o tigaie foarte mare, am lasat sa se incinga, apoi am pus feliile de cartofi, incercand sa nu le suprapun. I-am prajit la foc mediu spre mare pana s-au rumenit pe ambele parti. I-am lasat sa se rumeneasca pe fiecare parte, fara sa ii intorc prea des, caci se vor rupe.

Cand s-au rumenit i-am scos intr-un castron, am presarat sare si piper proasapat macinat si marar verde proaspat tocat. Daca nu va place mararul puteti sa il inlocuiti cu patrunjel verde sau cimbrisor.

Puteti adauga, daca vreti pudra de usturoi, dar mai bine faceti un mujdei.

Dar, cred ca asa simpli sunt cei mai buni.

 

Va las mai jos o reteta video pentru cei mai gustosi cartofi taranesti.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *