Cartofi noi cu unt si marar

7 mai 2011Diva in Bucatarie

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar, reteta simpla si gustoasa de garnitura

Ma gandesc sa va ispitesc cu cea mai simpla reteta de garnitura, adica cu reteta de cartofi noi cu unt si marar.

Este savuroasa si se face foarte usor. 

Cartofii noi pot fi consumati chiar si cu coaja. Aceasat este bogata in nutrienti importanti pentru organsimul uman.

Mai multe retete cu cartofi noi:

  1. prajiti cu unt si marar
  2. cu smantana, la cuptor

Ingrediente:

1 kg cartofi noi
70 g unt
sare de mare
1 legartura marar verde

Mod de preparare cartofi noi cu unt si marar:

Primul pas in pregatirea retetei este spalarea acestora sub jet de apa.

Poti folosi partea abraziva a unui burete de vase sau perii speciale.

Daca nu vrei sa ii consumi cu coaja, atunci insisti in timpul spalarii pana indepartezi coaja. Daca cartofii nu sunt noi, poti ii cureti de coaja.

Cum faci cartofi noi cu unt si marar.

Pui cartofii intr-o oala cu apa rece. Adaugi sare si ii fierbi pana cand intra si iese usor furculita, fara sa ii lasi sa se crape.

Daca ii fierbi prea mult acestia isi vor schimba aspectul.

Transferi cartofii fierti intr-un bol adanc. Pui untul peste ei, presari sare, apoi ii acoperi cu un capac sau o farfurie.

Scuturi bolul usor pana cand untul se topeste si acopera toti cartofii. 

Speli mararul, il toci si il presari peste cartofi.

Repeti operatiunea cu scuturarea bolului acoperit cu capac.

Daca nu iti place mararul il poti inlocui cu patrunjel verde.

Cartofii noi cu unt si marar sunt deliciosi si pot si serviti simpli sau pe post de garnitura langa orice friptura.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *