Cartofi noi cu unt si marar
Cartofi noi cu unt si marar
Cartofi noi cu unt si marar, reteta simpla si gustoasa de garnitura
Ma gandesc sa va ispitesc cu cea mai simpla reteta de garnitura, adica cu reteta de cartofi noi cu unt si marar.
Este savuroasa si se face foarte usor.
Cartofii noi pot fi consumati chiar si cu coaja. Aceasat este bogata in nutrienti importanti pentru organsimul uman.
Mai multe retete cu cartofi noi:
Ingrediente:
1 kg cartofi noi
70 g unt
sare de mare
1 legartura marar verde
Mod de preparare cartofi noi cu unt si marar:
Primul pas in pregatirea retetei este spalarea acestora sub jet de apa.
Poti folosi partea abraziva a unui burete de vase sau perii speciale.
Daca nu vrei sa ii consumi cu coaja, atunci insisti in timpul spalarii pana indepartezi coaja. Daca cartofii nu sunt noi, poti ii cureti de coaja.
Cum faci cartofi noi cu unt si marar.
Pui cartofii intr-o oala cu apa rece. Adaugi sare si ii fierbi pana cand intra si iese usor furculita, fara sa ii lasi sa se crape.
Daca ii fierbi prea mult acestia isi vor schimba aspectul.
Transferi cartofii fierti intr-un bol adanc. Pui untul peste ei, presari sare, apoi ii acoperi cu un capac sau o farfurie.
Scuturi bolul usor pana cand untul se topeste si acopera toti cartofii.
Speli mararul, il toci si il presari peste cartofi.
Repeti operatiunea cu scuturarea bolului acoperit cu capac.
Daca nu iti place mararul il poti inlocui cu patrunjel verde.
Cartofii noi cu unt si marar sunt deliciosi si pot si serviti simpli sau pe post de garnitura langa orice friptura.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube
deliciosi acesti cartofi !!!
multumesc! ma bucura faptul ca iti plac si tie…
Ce pofta mi s-a facut,dar inca nu au aparut cartofii noi !!!!
Eu am gasit in piata, la un pret… nici nu mai spun cat am dat pe 1 kg!
Ma gandeam sa-i fac de acum de Paste.
Alaturi de niste fripturica, merg de minune.
Ma gandeam sa-i fac ACUM de Paste, asta vroiam sa scriu 🙂
Cu siguranta merg bine langa friptura!
Cum adică cartofi noi?
Ador aceasta rețetă, deoarece este simpla și delicioasa.