Curry thailandez de pui cu naut
Curry thailandez de pui cu naut. Curry thailandez de pui cu naut – reteta de curry de pui cu lapte de cocos si naut, simpla, rapida si foarte gustoasa.
Curry thailandez de pui cu naut – reteta de curry de pui cu lapte de cocos si naut, simpla, rapida si foarte gustoasa.
Curry de pui cu naut este o mancare cu sos, ce aduce parca mai mult a tocanita.
Daca exista ceva ce imi place extrem de mult la retetele de acest tip este in primul rand gustul, apoi faptul ca ma pot aseza la masa in maxim 30 minute din momentul in care incep sa gatesc.
Cele mai popuare tipuri de retete de curry au la baza bucataria indiana si cea thailandeza.
Diferentele dintre un curry indian si unul thailandez sunt destul de mari si trebuie sa le incercati pe ambele, ca sa va hotarati care va place mai mult.
Curry thailandez are la baza o pasta de include ardei iute, ghimbir, suc de lamaie, lemon grass, galangal si ardei iute.
Pentru un curry indian baza este un sos din rosii si ceapa fierte pana devin moi, condimentat cu chimion, pudra de turmeric si coriandru, pudra de chili si scortisoara.
In maritatea zonelor din India se foloseste iaurt, apa sau unt pentru sos, doar in sudul Indiei se foloseste si lapte de cocos.
Dar, deosebirea cea mai mare dintre cele doua tipuri de curry o constituie in primul rand aroma finala a mancarii data de pasta de curry in cazul celui thailandez si condimentele uscate pentru cel indian.
Indienii folosesc unt, iaurt sau smantana pentru ingrosarea sosului, in timp ce thailandezii nu folosesc niciodata produse lactate.
Ambele tipuri de curry pot fi insotite de orez, dar cel thailandez poate avea alaturi si taitei de orez, in timp ce indienii aleg painea naan.
Recunosc ca eu sunt fan mancare thailandeza si probabil din acest motiv gasiti pe blogul meu mai multe retete de curry inspirate din aceasta bucatarie. Le puteti citi pe fiecare in parte daca apasati pe titlurile retetelor de mai jos.
- 1. curry verde de pui cu caju
- 2. curry de naut cu dovleac
- 3. curry de naut cu broccoli
- 4. conopida cu linte in sos de curry rosu
- 5. curry de conopida
Revenind la reteta de curry thailandez de pui cu naut trebuie sa va spun ca nu aveti nevoie de experienta in bucatarie pentru a face aceasta mancare.
Daca va place mancarea foarte picanta folositi mai multa pasta.
Daca eu am folosit ” 3 lingurite de pasta de curry ” voi puteti pune „3 linguri pasta de curry”.
Reteta mea de curry thailandez de pui cu naut este picanta la nivel usor spre mediu.
In ceea ce priveste nivelul de picant fiecare om are propriul standard, asa ca ceea ce mie mise pare iute este posibil ca altii sa constate ca este mai putin iute.
Gustati sosul si adaugati daca mai simtiti nevoia, dar o veti face treptat, astfel incat acest curry thailandez de pui cu naut sa iasa fix pe gustul vostru.
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru curry thailandez de pui cu naut:
Ingrediente curry thailandez de pui cu naut:
(pentru 4 persoane)
600 g piept de pui
1 ceapa mare
90 ml ulei
1 morcov mediu
2-3 lingurite varfuite pasta de curry rosu
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita turmeric
3 catei usturoi dati prin presa
1 doza lapte de cocos -400 ml
200 ml supa clara pui (sau apa)
sare
piper
1 conserva naut
1 mana patrunjel verde sau coriandru
Mod de preparare curry thailandez de pui cu naut:
Pentru inceput am calit ceapa in ulei pana a devenit sticloasa.
Am adaugat pieptul de pui taiat cuburi de marime potrivita si am continuat sa gatesc la foc mic in jur de 5 minute.
Am amestecat destul de des pentru a nu lasa ceapa sa se arda.
Separat, in alta oala am pus la fiert orezul pe care il vom avea pe posta de garnitura.
Daca apasati aici veti vedea cum se face orezul simplu la aburi.
Am pus peste pui morcovul ras, usturoiul dat prin presa, pasta de curry, turmeric si coriandru praf/pudra.
Eu am avut seminte si le-am spart in mojar, insistand pana cand am obtinut o consistenta fina.
Am amestecat puiul cu condimentele adaugate si am lasat sa se imprieteneasca aromele in jur de 1 minut.
Am adaugat sare, piper, laptele de cocos si apa (cel mai bine ar fi sa folositi supa clara de pui), am amestecat si am pus capacul.
Am lasat sa fiarba inca 5-6 minute cu capac si alte 6 minute fara capac – la foc mediu.
Dupa ce am ridicat capacul am pus boabele de naut scurse si am amestecat.
Cand curry-ul thailandez de pui cu naut a fost gata am oprit focul si am presarat patrunjelul tocat.
Pentru un gust autentic ar trebui sa folositi coriandru verde.
Eu nu ma impac foarte bine cu gustul acestuia, desi am invatat in timp sa il accept in anumite mancaruri.
Sper ca veti incerca si voi reteta de curry thailandez de pui cu naut caci este foarte gustoasa, simpla si rapida.
Servire curry thailandez de pui cu naut:
Noi am mancat curry de pui cu naut imediat cu orezul simplu fiert.
Pentru o astfel de reteta nu recomand sa pregatititi orez chinezesc cu oua sau legume.
Este delicios, aromat si satios.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook o puteti gasi daca apasati aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.