Curry de conopida
Curry de conopida. Punem orezul la fiert (trebuie sa obtinem un orez fiert, dar al-dente). In acest timp oparim conopida in apa clocotita timp de 3 minute.
Curry de conopida – o reteta simpla si surprinzator de gustoasa, realizata cu ce aveam prin casa. Merge perfect in zilele calduroase de vara, caci se pregateste foarte repede, dar si in zilele in care renuntam la carne.
INGREDIENTE:
(pentru 3-4 persoane)
600 g conopida
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 catel mare usturoi
3 lingurite varfuite pasta de curry verde
400 ml lapte de cocos
sare
piper proaspat macinat
Garnitura:
200 g orez
400 ml apa
Pentru servit:
coriandru sau patrunjel verde
ardei iute
PREPARARE:
Punem orezul la fiert (trebuie sa obtinem un orez fiert, dar al-dente). In acest timp oparim conopida in apa clocotita timp de 3 minute.
Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam usturoiul tocat cuburi mici si mai calim in jur de 10 secunde. Adaugam conopida si o calim impreuna cu restul ingredientelor, amestecand destul de des, in jur de 2 minute.
Punem in tigaie curry verde, amestecam usor, apoi turnam laptele de cocos. Amestecam din cand in cand si lasam la foc mic pana in momentul; in care sosul capata consistenta.
Mancam imediat cu orez. Presaram coriandru (sau patrunjel) si felii subtiri de ardei iute.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.