Taitei de orez cu ceapa verde
Taitei de orez cu ceapa verde.
Taitei de orez cu ceapa verde, una din cele mai banale retete ce poate exista, este adaptata dupa reteta unor paste ce se servesc in restaurantele Momofuku din America (Momofuku Noodle Bar). Cu aproape 5$ americanii isi pot lua o portie de paste pentru a caror prepararea avem nevoie doar de timp de asteptare pentru „sos”. Langa acestea se pot pune ciuperci shiitakes murate, castraveti, s.a.
Iata cat de simplu se pregatesc:
INGREDIENTE:
200 g taitei de orez
4 cepe verzi
1 lingurita ghimbir ras fin
2 catei usturoi pisati (optional- reteta de baza nu prevede)
3 linguri sos soia (2 linguri soia dulce + 1 lingura soia light)
1 lingura otet chinezesc
3 linguri ulei
sare
PREPARARE:
Punem apa la fiert, dar putem sa lasam taietii si in apa rece – anumite pachete de taitei au specificat acest lucru . In acest timp tocam ceapa verde, radem ghimbirul si pisam usturoiul.
Le amestecam intr-un bol cu restul ingredientelor si le lasam sa macereze timp de 15-20 minute. Luam apa fierbinte de pe foc si punem taiteii in ea pentru 2 minute. Dar, cum scriam si mai sus, taiteii pot fi lasati si in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet.
Scurgem taietii de apa, apoi ii amestecam cu sosul cu ceapa verde.
Incredibil de bun, merita sa incercati!