Cosulete din foietaj cu crema de branza si somon afumat

18 mai 2021Diva in Bucatarie

Cosulete din foietaj cu crema de branza si somon

Cosulete din foietaj cu crema de branza si somon afumat

Cosulete din foietaj. Reteta de cosulete din foietaj pentru aperitive. Vol au vent.

Sunt aperitive simple, rapide si usor de pregatit, cu o prezentare festiva, perfecte pentru sarbatori dar si pentru mic dejun, gustare sau aperitiv la o masa cu prietenii.

Daca va place ideea va recomand sa o salvati, caci le puteti pregati si pentru mese festive sau sarbatori, mai ales pentru noapte de revelion cand se cauta retete cu peste.

Daca vreti sa pregatiti si alte retete de aperitive cu aluat de foietaj va invit sa va inspirati din colectia pe care am pregatit-o. O puteti citi daca apasati aici. 

Aceste cosulete din foietaj sunt atat de bune si usor de facut încât mi-e teama ca vor crea dependenta!

Cosuletele din foietaj sunt aperitive sau gustari savuroase, usor de facut.

Ai nevoie de cateva ingrediente simple si la indemana tuturor.

Puteti modifica umplutura dupa gustul propriu sau in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana,adaugandu-i legume ,ciuperci,diverse condimente sau ierburi aromate .

Singur secret al acestor cosulete aperitiv din foietaj sta in aluatul bine crescut dupa coacere. Este important ca acesta sa fie dezghetat lent, in frigider. Il veti coace la 200°C timp de 20 minute sau pana se rumenesc usor.

Dupa ce decupati primele cercuri veti framanta aluatul ramas rapid, apoi il intindenti si continuati sa decupati cercuri.

Cand intindeti aluatul ramas presarati putina faina, ca sa nu se lipseasca (atat pe masa de lucru cat si pe partea ce intra in contact cu sucitorul).

Acestea pot fi pregatite cu o zi inainte, urmand sa le umpleti inainte de le pune pe masa sau doar cu cateva ore inainte.

Cosuletele aperitiv din foietaj le-ati mai intalnit si sub denumirea de vol au vent, dar pentru ca multe persoane nu pot retine aceasta denumire, vi le prezint acum sub  denumirea de „cosulete”, mult mai populara in mediul online.

Iata si alte retete de vol au vent (cosulete din foietaj):

Aceasta reteta o puteti adapta si la post, pentru zilele de dezlegare la peste. Astfel, puteti mixa tofu cu crema de orez sau crema de soia, hrean simplu ras.

Nu folositi ou pentru a unge foietajul, dar puteti sa umeziti usor cu apa, doar cat sa se lipseasca semintele de susan.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare in format video, dar si explicat pas cu pas pentru cosuletedin foietaj cu crema de branza si somon afumat,

Ingrediente:

(pentru 10 buc)

400 g aluat foietaj

250 g crema de branza (Almette sau Philadelphia)

50 g smantana grasime 24%

1 lingurita hrean cu smantana

1 ou

sare

piper

1/4 legatura marar

200 g somon afumat

seminte de susan alb si negru

Mod de preparare cosulete din foietaj:

Pentru inceput va las modul de preparare in format video. Il veti vedea mai bina daca deschideti reteta video in YouTube.

Mai jos gasiti explicatiile scrise.

Cum sa faci cosulete din foietaj:

Am intins aluatul de foietaj dezghetat lent in frigider. Am decupat pentru inceput 12 cercuri cu diametrul de aproximativ 8 cm.

Jumatate dintre aceastea au fost decupate inca o data in mijloc, cu forma cu diametrul de 6 cm.

In acest mod cosuletele vor fi formate din 2 dischete: una plina si una cu gaura in mijloc.

Am pus in tava tapetata cu hartie de copt cercurile cu diametrul de 8 cm.

Am bautut un ou cu putina sare. Cu ajutorul unei pensule am uns aluatul aranjat in tava cu ou.

Am aranjat dischetele cu gaura in mijloc peste cele pline, apoi le-am uns si pe acestea cu ou.

Am presarat peste discheta a doua cateva seminte de susan alb.

In mijloc am intepat cu o furculita pentru ca aluatul sa nu creasca la fel de mult, dar daca o face sa imi permita sa imping aluatul in interior.

Am pus cosuletele din foietaj in congelator pana s-a incalzit cuptorul la 200°C.

In acest timp am framantat aluatul ramas, apoi l-am intins si am format alte 8 cercuri, din care 4 au fost decupate in mijloc. Am repetat operatiunea descrisa pentru primele cosulete.

Crema.

Am tocat mararul, apoi am mestecat crema de branza cu hrean ras  cu smantana, smantana grasa, piper, sare si mararul tocat.

Am umplut un posh cu crema de branza si l-am pus in frigider pana cand s-au copt si racit cosuletele din foietaj.

Coacere

Cand cuptorul s-a incins am pus cosuletele din foietaj sa se coaca timp de 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

In acest timp ele isi dubleaza volumul. cand s-au racit complet le-am umplu cu crema de branza.

Am taiat somonul afumat in fasiii si le-am rulat pentru a realiza decorul in forma de trandafiri.

Am presarat putin susan negru in centru si am pus 2 fire de marar ca decor langa somon.

Aceste cosulete din foietaj cu crema de branza si somon sunt foarte gustoase si au o prezentare frumoasa.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook  este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *