Vol au vent cu salata de vinete si tabouleh
Vol au vent cu salata de vinete si tabouleh. Umplem vol au vent cu salata de vinete si aranjam in varf un „mot” de salata tabouleh.
Titlul pare lung si complicat, dar reteta este una simpla, usor de pregatit, perfecta pentru orice sarbatoare sau petrecere vom avea in familie. Cu gandul la sarbatorile care se apropie, am profitat de provocarea Oanei de a gati un aperitiv folosind un produs Edenia. Aveam mai multe idei, am cumparat toate legumele pe care le-am gasit, dar pana am ajuns acasa ideea acestui vol au vent mi s-a intiparit in minte in primul rand pentru ca aduce prospetime si savoare, dar si pentru aspectul deosebit al preparatului. Nu regret alegerea facuta, o rulada mai pot pregati si pentru alte ocazii, dar cum sarbatorile bat la usa, aperitivul acesta va fi in centrul atentiei. Daca vreti si alte idei puteti vizita vitrinacuidei.ro, puteti sa gasiti si alte retete pentru a va inspira. 😉
INGREDIENTE:
400 g aluat foietaj Edenia
1 ou
1 lingura seminte susan sau mac
1 punga vinete congelate Edenia
2 legaturi patrunjel
2 rosii mici-medii
1 ceapa rosie mica
50 g bulgur
1 lingurita pasta tahini
1/2 lingurita melasa rodie -optional
1 catel usturoi
4 linguri ulei masline
sare
2 linguri suc lamiae
1 cana apa calda
PREPARARE:
Pentru inceput punem vinetele la decongelat intr-o sita pentru a lasa sa se scurga lichidul amar si apa. Bulgurul il punem in apa fiarta pentru 20-25 minute. In acest timp intindem aluatul de foietaj cat timp este inca putin congelat si decupam floricele in numar par. Jumatate din acestea vor fi decupate in mijloc. Aluatul ramas il recuperam si framantam putin, apoi il intindem si realizam alte floricele ce vor deveni vol au vent.
Ungem partea nedecupata cu ou batut, lipim floarea decupata, apoi o ungem si pe aceasta cu ou si presaram seminte de susan si mac. Fundul blatului il intepam cu furculita pentru a nu-l lasa sa creasca la fel de mult ca restul aluatului – cele intepate mai putin vor creste mai inalte. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-18 minute, pana devin aurii. Le lasam sa se raceasca pe un gratar cat timp pregatim umplutura.
Vinetele dezghetate le amestecam apoi cu pasta tahini, 3 linguri ulei de masline si usturoiul pisat. Adaugam melasa de rodie (daca nu avem putem sari peste acest ingredient), sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza.
Pregatim apoi salata tabouleh. Tocam patrunjelul, ceapa si rosiile cat mai fin posibil, apoi le amestecam impreuna cu 1 lingura ulei de masline, suc de lamaie, sare si bulgurul scurs.
Umplem vol au vent cu salata de vinete si aranjam in varf un „mot” de salata tabouleh.
Nu-i asa ca arata bine? Insa gustul este mult peste aspect, asa ca retineti ideea. 😉
Pofta buna!
Arata super si cred ca sunt foarte gustoase. Daca exclud oul sunt chiar de post. Felicitari pentru toate dragalaseniile pe care le faci.
Aperitiv gustos şi apetisant. Felicitări!