Prajitura cu iaurt si mere
Prajitura cu iaurt si mere

Prajitura cu iaurt si mere caramelizate
Prajitura cu iaurt si mere caramelizate este irezistibila.
Are textura moale, umeda si este acoperita de mere moi si nuci ce aduc texturi placute.
Este perfecta pentru orice moment al zilei.
Prajitura cu iaurt si mere caramelizate este alegerea perfecta cand ai pofta de ceva dulce simplu si usor de facut.
Iti las cateva motive pentru care vei iubi reteta:
- Nu este foarte dulce, ceea ce o face potrivita chiar si pentru micul dejun.
- Se face foarte usor.
- Are ingrediente simple, pe care le ai probabil deja in bucatarie.
Iaurtul este acid si va interactiona cu praful de copt, ajutand blatul sa creasca frumos.
Pentru textura aerata am batut albusurile spuma.
Daca nu tii la acest aspect nu ai nevoie de mixer.
Amesteci separat ingredientele solide si cele lichide, apoi le pui impreuna.
Mai simplu de atat nu se poate!
Mai multe retete de prajituri cu mere:
- Prajitura rasturnata cu mere
- Cheesecake cu mere la cuptor
- Prajitura cu mere si bezea
- Prajitura frageda cu mere de post
Prajitura cu iaurt si mere caramelizate poate fi servita simpla, pudrata cu zahar sau sos caramel.
Prajitura cu iaurt si mere caramelizate poate fi pastrata la temperatura camerei pana la 4-5 zile.
O tii intr-o cutie care se inchide etans sau o acoperi cu un clopot de sticla.
Poti sa o pastrezi si in congelator timp de 2 luni.
Pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in bucataria mea te invit sa ma urmaresti si pe canalele Instagram, Facebook, TikTok.
Ingrediente
- forma cu diametrul de 24 cm Pentru blat
Instrucțiuni
- Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am preincalzit cuptorul la 180°C. Intr-un bol foarte mare am pus albusurile. Peste acestea am presarat un varf cutit de sare, apoi jumatate din cantitatea de zahar si am mixat pana au devenit o spuma alba tare.
- Peste galbenusuri am pus restul de zaharul si am mixat bine. In continuare am turnat uleiul in fir subtire, mixand continuu. Am incorporat iaurtul si laptele. Am pus compozitia de galbenusuri peste albusuri si am amestecat foarte putin.
- La final am incorporat faina, praful de copt si coaja de lamaie. Am amestecat pana usor cu o spatula pana s-a omogenizat compozitia, avand grija sa o pastrez cat mai aerata. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
- Am curatat merele de coaja si le-am taiat in felii in jurul cotorului, apoi in cuburi. Intr-o tigaie am topit untul, apoi am pus merele. In acest moment am pus blatul in cuptor pentru 10 minute. Cand cuburile de mere au dat semne ca se inmoaie am presarat zaharul incercand sa acopar toate merele. Am presarat si scortisoara. le-am lasat pe foc pana s-au inmuiat.
- Dupa 12 minute de coacere am scos blatul si am pus merele peste acesta. Am presarat rapid si nuca tocata mare. Aveam o lingura generoasa de nuca tocata marunt si caramelizata, folosita in general pentru decoruri de tort, asa ca am presarat-o si pe aceasta. Am apasat putin cu o lingura pentru ca merele sa se lipeasca de blat. Am continuat sa coc pana cand a trecut blatul cu scobitoarea. Am avut nevoie de inca 30 minute, dar in functie de cuptorul din dotare timpul poate sa difere.
- Cand a trecut testul cu scobitoarea am scos prajitura din forma si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.