Shish taouk frigarui libaneze de pui

5 martie 2016Diva in Bucatarie

Shish taouk

Frigarui de pui libazene – Shish Taouk

Frigarui de pui libazene – Shish Taouk –  o reteta pe care o pregatiti rapid si usor, cu cele mai simple ingrediente si cu un rezultat extraordinar de bun.

Sunt un mare fan al bucatariei libaneze, asa ca reteta aceasta este destul de des pregatita la noi in casa.

Se pare ca denumirea isi are originile in limba turca si nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca bucataria libaneza este influentata de cea turceasca, avand in vedere ca intre anii 1500 si 1900 Imperiul Otoman a condus Libanul.

Lamaia, iaurtul si usturoiul sunt esentiale pentru aceasta reteta. Iaurtul si lamaia actioneaza impreuna atat de pentru gust, cat si pentru a fragezi carnea prin marinare.

Marinarea poate fi intre 4 ore si 12 ore in frigider, dar este o etapa obligatorie si nu trebuie sa sariti peste aceasta.

Se pot manca pe pita sau lipie insotite de clasicul sos de usturoi libanez toum si rosii. Dar, puteti pune alaturi o salata fatoush si cartofi Batata Harra sau orezul cu fidea.

Shish Taouk este popular nu doar in Liban, ci si in Turcia, Azerbaidjan, Egispt, Iordania, Siria, Irak si Israel.

Shish Taouk (frigarui libaneze din carne de pui), o reteta pregatita pentru proiectul  The Food Connection, initiat de Savori Urbane. Este sambata si vreme frumoasa pentru pus gratarele sa sfaraie. 🙂

Aceasta reteta va completa colectia de retete libaneze pe care am pregatit-o de-a lungul timpului.

Retetele arabesti pregatite de 24 de bloggeri implicati in acest proiect le veti gasi in data de 1 aprilie aici.

Ingrediente:

1 buc. mare piept de pui

Pentru marinata:

100 g iaurt gros

3 linguri ulei masline

1 lingura suc lamiae

2 linguri suc gros de rosii

1 lingurita pasta de rosii (poate fi si bulion)

3 catei usturoi

1 lingurita boia dulce de ardei

1 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita chimen macinat

1/4 lingurita corinadru uscat

1/4 lingurita piper

1/2 lingurita sare

Mod de preparare shish taouk frigarui libaneze de pui:

Intr-un bol mai mare amestecam ingredientele pentru marinata. Taiem carnea in cuburi de marime potrivita, o punem in marinata si incercam sa o acoperim complet, apoi punem carnea la frigider pentru 1-2 ore.

shish-taouk-frigarui-libaneze-de-pui-1shish-taouk-frigarui-libaneze-de-pui-2

Dupa acest interval asamblam frigaruile pe bat, punand optional legume  intre bucatile de carne. Prajim carnea la grill (cam 4-5 minute pe fiecare parte).

shish-taouk-frigarui-libaneze-de-pui-4

Servim frigaruile libaneze de pui (shish taouk) cu orez cu fidea, salata tabbouleh sau salata fattoush.

Pofta buna!

Mă găsești și pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit să mă urmărești și pe youtube. Nu uita să apeși pe clopoțel pentru a fi notificat când postez o rețetă nouă.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *