Retete arabesti – the food connection
Retete arabesti – the food connection. Dupa ce ne-am plimbat prin Germania, tarile scandinavice si baltice, Turcia, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, China, Belgia si Olanda, vom poposi in zona tarilor arabesti.
Proiectul The Food Connection a fost initiat de Savori Urbane, un proiect frumos ce a adunat in jurul lui 24 de blogguri culinari ce gazduiesc in fiecare luna bucataria unei tari. Iata ca avem sansa sa cunoastem mai bine cultura altor popoare, caci se spune ca la masa cunosti mai bine un om. 🙂
Dupa ce ne-am plimbat prin Germania, tarile scandinavice si baltice, Turcia, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, China, Belgia si Olanda, vom poposi in zona tarilor arabesti.
Bucataria araba cuprinde produse alimentare comune in lumea araba, avand diversitati regionale datorita raspandirii geografice foarte mari incepand cu Maroc, Tunisia, trecand prin Egipt, peninsula arabica pana in Irak si chiar Turcia.
Carnea de miel si de pui sunt cele mai utilizate, apoi peste, carne de vita si chiar de camila. Pe scara larga sunt folosite lactatele, leguminoasele (linte si naut), cerealele (in mod special orezul), fructe si legume, iar ierburile aromatice si condimentele completeaza gustul bun al preparatelor arabesti.
Sunt foarte folosite in mancaruri sosurile ce contin ulei de masline, suc de lamiae, patrunjel, usturoi, tahini sau iaurt.
Multe din condimentele arabesti sunt cele din bucataria indiana, ca urmare a faptului ca de-a lungul timpului multi expatriati din Asia de Sud traiesc in statele arabe din Golf.
Bucataria araba este in aceasta luna vedeta proiectului The Food Connection initiat de Savori Urbane, iar eu voi fi gazda retetelor bloggerilor participanti:
Andreea Craciun – Andie: Fun. Food. Photography – RETETE GERMANE
Teodora Rogobete – Teo’s Kitchen –
Cosmin si Daiana Ordean Boc – Simplu si Bun –
Laura Laurentiu – Retete Ca La Mama
Oana Igretiu & Diana Rajos Nicolin – Savori Urbane –
Ionela Stoica – Milk and Toast and Honey –
Simona Haliga – Alison’s Trials –
Cezar Stanislau – Skip to My Lou –
Isabela Dobrin – Isabela Cuisine –
Cristina Toth – Diva in Bucatarie –
Laura Adamache – Retete Culinare Laura Adamache
Cornel Mitrut – The Wandering Oltean
Catalina Zaharescu Tiensuu – Kiss The Cook
Diana Duca – Disturbingly Delicious
Andra Constantinescu – Menta si Rozmarin
Cristina Mehedinteanu – Anason cu Lapte
Brindusa – Cooking With My Soul
Didi – Food Design – Atelierele Roua
Florin Itu – Crazy Mother Cooker
Dia Daria – Retetele Mele Dragi
Dana Burlacu Visternicu – Prajiturici si Altele
Claudia Vasilache – Lecturi si Arome
Corina Adriana Ureche – Pofta Vine Gatind
Iata colectia retetelor arabesti:
Fatteh – divainbucatarie.ro
Orez libanez cu fidea – divainbucatarie.ro
Baba Ganoush – Isabela's Cuisine
Shish Taouk – frigarui libaneze de pui – divainbucatarie.ro
Ma’amoul – fursecuri arabesti cu curmale – Savori Urbane
Miel la cuptor cu iaurt si usturoi – Savori Urbane
Pui Marbella – divainbucatarie.ro
Orez cu legume si carne la cuptor – Maqluba – Savori Urbane
Kosheri -reteta egipteana– Retete de suflet.ro
Aperitive libaneze – Prajiturici si altele
Falafel – chiftelute de naut – Lecturi si arome
OREZ CU CAISE – MUHAMMAR – divainbucatarie.ro
Baba Ganoush – Andie.ro
0 răspunsuri