Retete arabesti – the food connection

1 martie 2016Diva in Bucatarie

Retete arabesti – the food connection. Dupa ce ne-am plimbat prin Germania, tarile scandinavice si baltice, Turcia, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, China, Belgia si Olanda, vom poposi in zona tarilor arabesti.

Proiectul The Food Connection a fost initiat de Savori Urbane, un proiect frumos ce a adunat in jurul lui 24 de  blogguri culinari ce gazduiesc in fiecare luna bucataria unei tari. Iata ca avem sansa sa cunoastem mai bine cultura altor popoare, caci se spune ca la masa cunosti mai bine un om. 🙂

Dupa ce ne-am plimbat prin Germania, tarile scandinavice si baltice, Turcia, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, China, Belgia si Olanda, vom poposi in zona tarilor arabesti.

Bucataria araba cuprinde produse alimentare comune in lumea araba, avand diversitati regionale datorita raspandirii geografice foarte mari incepand cu Maroc, Tunisia, trecand prin Egipt, peninsula arabica pana in Irak si chiar Turcia.

Carnea de miel si de pui sunt cele mai utilizate, apoi peste, carne de vita si chiar de camila. Pe scara larga sunt folosite lactatele, leguminoasele (linte si naut), cerealele (in mod special orezul), fructe si legume, iar ierburile aromatice si condimentele completeaza gustul bun al preparatelor arabesti.

Sunt foarte folosite in mancaruri sosurile ce contin ulei de masline, suc de lamiae, patrunjel, usturoi, tahini sau iaurt.

Multe din condimentele arabesti sunt cele din bucataria indiana, ca urmare a faptului ca de-a lungul timpului multi expatriati din Asia de Sud traiesc in statele arabe din Golf.

Bucataria araba este in aceasta luna vedeta proiectului The Food Connection initiat de Savori Urbane, iar eu  voi fi gazda retetelor bloggerilor participanti:

Andreea Craciun – Andie: Fun. Food. PhotographyRETETE GERMANE

Teodora Rogobete – Teo’s Kitchen

Cosmin si Daiana Ordean Boc – Simplu si Bun

Laura Laurentiu – Retete Ca La Mama

Oana Igretiu & Diana Rajos Nicolin – Savori Urbane

Ionela Stoica – Milk and Toast and Honey

Simona Haliga – Alison’s Trials

Cezar Stanislau – Skip to My Lou

Isabela Dobrin – Isabela Cuisine

Cristina Toth – Diva in Bucatarie

Laura Adamache – Retete Culinare Laura Adamache

Cornel Mitrut – The Wandering Oltean

Catalina Zaharescu Tiensuu – Kiss The Cook

Mihaela Sava – La PrajiturEla

Diana Duca – Disturbingly Delicious

Andra Constantinescu – Menta si Rozmarin

Cristina Mehedinteanu – Anason cu Lapte

Brindusa – Cooking With My Soul

Didi – Food Design Atelierele Roua

Florin Itu – Crazy Mother Cooker

Dia Daria – Retetele Mele Dragi

Dana Burlacu Visternicu – Prajiturici si Altele

Claudia Vasilache – Lecturi si Arome

Corina Adriana Ureche – Pofta Vine Gatind

Margot – Bistro Margot

Iata colectia retetelor arabesti:

Fatteh – divainbucatarie.ro

pita-cu-iaurt-si-naut-a

Orez libanez cu fidea – divainbucatarie.ro

orez-libanez-cu-fidea

Baba Ganoush  – Isabela's Cuisine

food-connection-1

Shish Taouk – frigarui libaneze de pui – divainbucatarie.ro

shish-taouk-frigarui-libaneze-de-pui-a

Ma’amoul – fursecuri arabesti cu curmale – Savori Urbane

food-connection-2

Miel la cuptor cu iaurt si usturoi – Savori Urbane

food-connection-3

Pui Marbella – divainbucatarie.ro

pui-marbella-divainbucatarie

 Orez cu legume si carne la cuptor – Maqluba – Savori Urbane

food-connection-retete-arabesti-a

Kosheri -reteta egipteanaRetete de suflet.ro

food-connection-4

Aperitive libaneze – Prajiturici si altele

food-connection-5

Falafel – chiftelute de naut –  Lecturi si arome

food-connection-6

OREZ CU CAISE – MUHAMMAR divainbucatarie.ro

orez-cu-caise-muhammar-

Baba Ganoush – Andie.ro

food connection baba gh

Inghetata cu pulbere de orhidee si apa de trandafiri

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *