Aceasta reteta de pui cu iz mediteranean este perfecta pentru cina sau pranz in familie. Se pregateste usor, dar trebuie sa tinem cont de perioada de marinare destul de mare. Se pare ca originile acestei retete ar fi in Maroc, asa ca am profitat de faptul ca in aceasta luna retetele arabesti sunt vedete in proiectul The Food Connection, initiat de Savori Urbane si am pregatit-o mai repede decat imi propusesem.
Colectia retetelor arabesti o veti gasi pe 1 aprilie aici.
INGREDIENTE:
6 pulpe pui
3 catei mari de usturoi
4 lingurite oregano uscat
3 linguri otet de vin rosu
4 linguri ulei
70 g masline fara samburi ( de preferat verzi, dar eu nu sunt un fan al acestora)
20 g capere
2 lingurite din saramura in care au stat caperele
70 g curmale (se pot adauga si prune uscate)
2 frunze dafin
120 ml vin alb
1 lingura melasa (sirop) de rodie
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Punem carnea intr-un vas termorezistent si adaugam toate ingredientele cu exceptia melasei, curmalelor si vinului. Le amestecam sau avem grija ca fiecare bucata de carne sa aiba ingredientele presarate pe ea. Acoperim cu folie alimentara si lasam la rece pana a doua zi, cand adaugam vinul, curmalele si melasa, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru o ora, timp in care mai rotim pulpele in vas de cel putin doua ori.
In momentul in care introducem vasul in cuptor, acesta trebuie sa fie perfect acoperit (cu un capac sau o folie de staniol). Verificam daca sunt facute pulpele dupa 60 minute. In acest caz putem sa luam capacul si lasam sa se rumeneasaca la 200°C (in 5 minute, in cuptorul meu au fost gata).
Simplu si foarte gustos!
Pofta buna!