Orez cu caise Muhammar

20 martie 2016Diva in Bucatarie

Orez cu caise

Orez cu caise, reteta Muhammar, aromat si delicios

Muhammar este o reteta populara in tarile din Peninsula Arabica, dar metoda de preparare difera de la o tara la alta. Acest orez dulce si aromat poate fi pregatit cu melasa (sirop de rodie), miere sau sirop de zahar caramelizat.

O reteta pregatita special proiectul  The Food Connection, initiat de Savori Urbane.

INGREDIENTE:

200 g orez cu bob lung

500 ml supa clara legume (sau supa pui)

20 g unt (sau 3 linguri ulei)

50 g caise uscate

1 lingura apa de trandafiri

1 lingura melasa de rodie

3 pastai cardamom

cateva fire sofran

Mod de preparare orez cu caise

Spalam orezul, il lasam 30 minute in apa la macerat, apoi il scurgem si il calim la foc mic in jur de 2 minute in untul topit (sau ulei).

orez-cu-caise-1

Adaugam restul ingredientelor (fac exceptie sare si piper), punem capacul si lasam la foc mic pana este fiert orezul.

orez-cu-caise-2

Se serveste pe post de garnitura langa peste sau pui.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *