Orez cu caise – muhammar
Orez cu caise – muhammar. O reteta pregatita special proiectul The Food Connection, initiat de Savori Urbane.
Muhammar este o reteta populara in tarile din Peninsula Arabica, dar metoda de preparare difera de la o tara la alta. Acest orez dulce si aromat poate fi pregatit cu melasa (sirop de rodie), miere sau sirop de zahar caramelizat.
O reteta pregatita special proiectul The Food Connection, initiat de Savori Urbane.
INGREDIENTE:
200 g orez cu bob lung
500 ml supa clara legume (sau supa pui)
20 g unt (sau 3 linguri ulei)
50 g caise uscate
1 lingura apa de trandafiri
1 lingura melasa de rodie
3 pastai cardamom
cateva fire sofran
PREPARARE:
Spalam orezul, il lasam 30 minute in apa la macerat, apoi il scurgem si il calim la foc mic in jur de 2 minute in untul topit (sau ulei).
Adaugam restul ingredientelor (fac exceptie sare si piper), punem capacul si lasam la foc mic pana este fiert orezul.
Se serveste pe post de garnitura langa peste sau pui.
Pofta buna!