Chec de post cu unt de arahide
Chec de post cu unt de arahide
Chec de post cu unt de arahide
Sunteti familiarizati cu blaturile umede de tort? Cele care nu au nevoie de insiropare? Ei bine, acest chec de post cu unt de arahideaduce foarte mult din punct de vedere al texturii cu blatul umed de tort, iar gustul deosebit al acestuia ne determina sa il mancam cu pofta.
Nu este lipicios, este potrivit de dulce si are si putina ciocolata neagra, doar cat sa avem mici surprize intr-o felie de chec.
Mai multe retete de chec de post:
Ingrediente:
300 g faina cu agent crestere (sau faina alba + 1 plic praf copt)
2 linguri amidon
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
200 g zahar (sau 60 g indulcitor green sugar)
100 g unt arahide
400 ml lapte orez
30 ml ulei
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita coaja rasa portocale
60 g ciocolata neagra (optional: cu aroma de portocale)
Mod de preparare chec de post cu unt de arahide:
Punem intr-un vas faina, bicarbonatul, amidonul, zaharul si untul de arahide. Separat amestecam laptele cu uleiul.
Adaugam treptat laptele peste ingredientele solide si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Punem pe rand extractul de vanilie, coaja de portocale, apoi ciocolata neagra tocata cuburi.
Turnam aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (in cuptorul meu a stat 60 minute).
Cand este copt il lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi il putem taia. Stim ca este bine facut daca este usor cand il scoatem din tava.
Putem presara zahar pudra sau indulcitor.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Pot inlocui laptele de orez cu lapte de soia sau de migdale sau cu altfel de lapte?
DA.
e super bun
Multumesc!