fbpx

RETETE RECENTE

CHEC DE POST CU MERE RASE SI STAFIDE

November 28, 2012 | CATEGORIA

Un chec de post delicios, cu mere rase si parfum de portocala este cu siguranta un desert cu care ne putem rasfata la o cana de cafea sau ceai.

Sigur, este o idee si pentru cei care au alergie la oua sau intoleranta la lactoza, asa ca poate fi trecut in meniul acestora fara probleme. Checul meu cu mere rase a avut mare trecere printre prieteni, asa ca mi-am propus sa incerc si o varianta de post si as spune ca mi-a iesit.

Unul din prietenii nostrii nu m-a crezut ca nu am pus in el oua sau unt, asa ca l-am pregatit impreuna si a fost foarte incantat de faptul ca ii va face prietenei lui o surpriza dulce a doua zi. Ea tine post in fiecare vineri, nu doar postul Craciunului sau al Pastelui.

Pana la urma este o alegere sanatoasa, sa renunti o zi pe saptamana la carne, oua sau lapte. Ajutam organismul sa functioneze corect, dam o mica pauza ficatului.

Checul de post cu mere rase este delicios, aromat, pufos, usor umed. Merele si stafidele sunt prietene bune, asa ca in acest chec le vom folosi si pe acestea. In general stafidele sunt uscate, fapt pentru care le vom acoperi cu 30 minute inainte cu apa si rom pentru a le hidratata si aroma.

Acest lucru contribuie din plin la gustul final al checului.

Sper ca va tenteaza propunerea mea de desert si o veti incerca. Daca imi trimiteti poze cu checul de post cu mere rase eu le voi publica in continuarea acestei postari, iar daca veti distribui reteta va multumesc anticipat.

 

INGREDIENTE:

3 mere mici rase (in jur de 280 g dupa ce au fost curatate si rase)
2 linguri suc lamaie
1/2 lingurita praf de scortisoara
250 g zahar (poate fi zahar de cocos sau alt indulcitor)
50 ml ulei
150 ml apa minerala
1 lingurita rom
1 lingurita esenta vanilie
300 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
60 g stafide

PREPARARE:

Punem stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom (cat sa le acoperim). Curatam merele si le radem prin razatoarea mica. Le stropim cu sucul de lamaie si le amestecam bine, apoi presaram scortisoara peste acestea.

Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala, esenta de vanilie si coaja rasa de portocale. Punem merele rase si stafidele peste aceasta compozitie si amestecam.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca.

Obtinem un chec de mere simplu si bun, un rasfat dulce chiar daca tinem post.

Sa aveti spor la gatit si pofta buna!

Comentarii

  • Perfect pentru cafeaua de dimineata :)! Arata delicios, sper sa il incerc si eu curand!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Anca!

  • Cat de bun..O feliuta tot iau si eu…

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Rocsy!

  • Am bagat si eu un chec la cuptor si asteptam cu nerabdare sa-l gustam…multumim de reteta:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Un chec perfect!!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Elena

    Un chec minunat ! Acum l-am facut si … nu mai este mult din el. Delicios, mai ales, ca reteta de post. Multumesc pt. reteta scumpa doamna. Va felicit pt. TOATE retetele. Mult succes !!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Elena!

  • Ce bine arata, e grozav!!! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Poliana!

  • gabi craciun

    o reteta perfecta, probata deja 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Gabi!!!

  • camy

    L-am incercat si eu.Destul de bun doar ca mult prea dulce pentru gustul meu.

  • diva in bucatarie

    TKS!

  • diva in bucatarie

    🙂 Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *