Spaghete alla bolognese
Spaghete alla bolognese. Daca ne iese mai mult sos decat avem nevoie il putem congela pentru a avea si alta data (il putem pastra in jur de 2 luni).
INGREDIENTE:
400 g spaghete sau tagliatelle
Pentru sos ragu alla bolognese:
200 g carne de vita tocata
200 g carne de porc tocată slaba – cotlet
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de vita
200 ml lapte
Pentru servit:
patrunjel verde
parmezan
PREPARARE:
Incepem cu pregatirea sosului, asa cum am aratat aici.
Daca ne iese mai mult sos decat avem nevoie il putem congela pentru a avea si alta data (il putem pastra in jur de 2 luni).
Firebem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem si le impartim in farfurii. Punem sosul peste acestea si adaugam optional parmezan ras si cateva frunze de patrunjel pentru a decora farfuria.
Pofta buna!
Imi plac foarte mult pastele cu carne tocata si sos si sunt sigura ca acestea sunt delicioase.Pupici !
Si mie imi plac ff mult!
preferatele mele
Multumesc, Catalina!
Imi plac la nebunie!!!Preferatele mele!Pup!
Si mie imi plac f mult! Te pup, Licuta!
Maine stiu la cine i-au pranzul!! 🙂 Tare mult imi plac…
Simona, te astept…