fbpx

RETETE RECENTE

SPAGHETE ALLA BOLOGNESE

November 27, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

400 g spaghete sau tagliatelle

Pentru sos ragu alla bolognese:
200 g carne de vita tocata
200 g carne de porc tocată slaba – cotlet
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de vita
200 ml lapte

Pentru servit:
patrunjel verde
parmezan

PREPARARE:

Incepem cu pregatirea sosului, asa cum am aratat aici.

Daca ne iese mai mult sos decat avem nevoie il putem congela pentru a avea si alta data (il putem pastra in jur de 2 luni).

Firebem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem si le impartim in farfurii. Punem sosul peste acestea si adaugam optional parmezan ras si cateva frunze de patrunjel pentru a decora farfuria.

Pofta buna!

Comentarii

  • Beatu Alice

    Imi plac foarte mult pastele cu carne tocata si sos si sunt sigura ca acestea sunt delicioase.Pupici !

    • diva in bucatarie

      Si mie imi plac ff mult!

  • Catalina Dragan

    preferatele mele

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Catalina!

  • Imi plac la nebunie!!!Preferatele mele!Pup!

    • diva in bucatarie

      Si mie imi plac f mult! Te pup, Licuta!

  • Maine stiu la cine i-au pranzul!! 🙂 Tare mult imi plac…

    • diva in bucatarie

      Simona, te astept…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *