Lipii cu iaurt si naut fatteh
Lipii cu iaurt si naut fatteh
Lipiile cu iaurt si naut (fatteh sau fattet hummos) se mananca preponderent in Orientul Mijlociu. Este un preparat foarte popular in Liban, Iordania, Siria, Egipt si Palestina.
Reteta face parte din proiectul The Food Connection, initiat de Savori Urbane, in care 24 blogguri culinare pregatim retete din bucatariile lumii. In aceasta luna ajungem pe meleagurui arabesti, iar pe data de 1 aprilie veti gasi aici toate retetele cu aceasta tematica.
Fatteh se pregateste foarte usor, asa ca iata ce trebuie sa faceti:
Ingrediente:
3 pite – lipii
200 g naut (conserva)
300 g iaurt gros
sare
3 catei usturoi
1/4 lingurita chimen
1 lingura pasta tahini
2 linguri seminte de pin
2 linguri patrunjel tocat sau coriandru
1 lingurita ulei masline
Mod de preparare lipii cu iaurt si naut fatteh
Incalzim cuptorul la 180°C. Punem lipiile la copt pentru 5-8 minute, dupa ce le-am stopit usor cu ulei de masline. Le scoatem si le rupem sau le taiem in bucati mari (eu le-am taiat in 4).
Scurgem nautul si il clatim, apoi calim putin semintele de pin – cu grija caci se vor arde repede- intr-o tigaie fara ulei.
Amestecam iaurtul cu usturoi, sare, tahini si chimen.
Punem pe fiecare pucata de pita (lipie) iaurt, presaram naut, seminte de pin si coriandru (patrunjel) tocat.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube