Paste cu bacon si varza de Bruxelles
Paste cu bacon si varza de bruxelles. . Paste cu bacon si varza de Bruxelles. reteta de paste cu bacon. Paste cu bacon si varza de Bruxelles reteta

Paste cu bacon si varza de Bruxelles
Paste cu varza de Bruxelles si bacon, sau paste cu ce am avut prin frigider, au fost solutia perfecta pentru cina serile trecute. Stiu ca multi nu adora varza de Bruxelles, dar ar trebui sa I se dea mai multe sanse, caci are multe fibre si antioxidanti, este recomandata femeilor insarcinate pentru continutul ridicat de acid folic, vitamina C sau K. Va recomand sa incercati si varza de Bruxelles in sos teriyaki sau gratinata cu bacon si ciuperci, nu veti regreta deloc. 🙂
INGREDIENTE:
200 g paste
3 linguri ulei
200 g varza de bruxelles
2 linguri bacon (pancetta, kaizer, costita)Â taiat cuburi mici
1 ceapa medie
40 g rosii uscate in ulei
200 ml apa/supa legume/supa pui
1 ceasca parmezan ras (fasii)
2 crengute de busuioc
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pachet. In acest timp calim baconul taiat fasii, apoi il scoatem din tigaie. In uleiul aromat de bacon punem la calit ceapa tocata marunt, varza de Bruxelles curatata si taiata in jumatate sau in sferturi, rosiile taiate in felii pentru cateva minute.
Adaugam supa de legume calda (sau apa, supa de pui) si lasam la foc, cu capac, pentru 8-10 minute. Ridicam capacul, lasam sa se evapore lichidul, lasand doar putin pe fundul tigaii.
Punem pastele peste varza de Bruxelles cu ceapa si rosii uscate, adaugam parmezan si amestecam usor. Mutam pastele intr-un castron, presaram baconul calit si frunze de busuioc si putem manca.
Pofta buna!