Gratin de varza de Bruxelles cu bacon si ciuperci
Gratin de varza de bruxelles cu bacon si ciuperci. Gratin de varza de Bruxelles. Gratin de varza de Bruxelles cu bacon si ciuperci. reteta de varza de Bruxelles

Gratin de varza de Bruxelles cu bacon si ciuperci
INGREDIENTE:
350 g varza de Bruxelles
2 linguri ulei
sare de mare
4 felii bacon
100 g ciuperci
2 catei usturoi
70-100Â g cascaval ras
PREPARARE:
Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.
Intr-un vas termorezistent punem putina sare de mare si 2 linguri ulei, apoi varza de Bruxelles peste care presaram fasii de bacon. O dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
In acest timp calim intr-o lingura ulei ciupercile. Cand s-au calit adaugam 2 catei usturoi pisati si amestecam pret de 10-15 secunde, apoi luam de pe foc. Punem peste varza ciupercile calite si amestecam.
Acoperim cu cascaval ras si dam vasul la cuptor pana se topeste si se rumeneste usor.
Mancam imediat, asa ca va doresc pofta buna!
Pana la urma va trebui sa ma impreietenesc cu varza asta.. 🙂 Prea bine arata preparatul tau.. si mai ai cateva faine cu varza de bruxelles..