Gratin de varza de bruxelles cu bacon si ciuperci

18 februarie 2015Diva in Bucatarie

Gratin de varza de bruxelles cu bacon si ciuperci. Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.

INGREDIENTE:

350 g varza de Bruxelles

2 linguri ulei

sare de mare

4 felii bacon

100 g ciuperci

2 catei usturoi

70-100 g cascaval ras

PREPARARE:

Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.

varza-de-bruxelles-cu-bacon-si-ciuperci-gratin-1

Intr-un vas termorezistent punem putina sare de mare si 2 linguri ulei, apoi varza de Bruxelles peste care presaram fasii de bacon. O dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.

varza-de-bruxelles-cu-bacon-si-ciuperci-gratin-2

In acest timp calim intr-o lingura ulei ciupercile. Cand s-au calit adaugam 2 catei usturoi pisati si amestecam pret de 10-15 secunde, apoi luam de pe foc. Punem peste varza ciupercile calite si amestecam.

varza-de-bruxelles-cu-bacon-si-ciuperci-gratin-3

Acoperim cu cascaval ras si dam vasul la cuptor pana se topeste si se rumeneste usor.

varza-de-bruxelles-cu-bacon-si-ciuperci-gratin-4

Mancam imediat, asa ca va doresc pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *