Pui cu cartofi la cuptor
Pui cu cartofi la cuptor

Toata lumea stie sa pregateasca pulpe de pui cu cartofi la cuptor, insa fiecare are metoda lui.
Reteta aceasta simpla, pregatita fara efort, era preferata mea in vremea studentiei si foarte apreciata de colegii mei.
INGREDIENTE:
pulpe de pui
cartofi
1 ceapa mare
ulei
supa pui/legume
vin
rozmarin/cimbru -dupa gust
sare
piper proaspat macinat
boia dulce de ardei
PREPARARE:
Curatam cartofii de coaja si ii taiem felii mari si groase. Pulpele spalate le parlim putin la flacara. Intr-o tava mare turnam ulei cat sa fie acoperit fundul acesteia, 1 polonic supa si 1 ceasca vin alb, apoi punem o ceapa taiata julien si cartofii adaugam rozmarin si condimentam cu sare, piper si boia dulce de ardei.
Adaugam pulpele de pui, presaram ace de rozmarin si le condimentam cu sare, piper si boia.
Acoperim totul cu staniol, avand grija sa izolam bine marginile. Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi scoatem folia si lasam sa se rumeneasca atat pulpele cat si cartofii -in perioada de 45 minute de copt avem grija sa ungem pulpele la 20 minute cu sosul din tava si sa acoperim la loc foarte bine.
Bun!!!
Pofta buna!