Cornuri integrale cu cascaval
Cornuri integrale cu cascaval

Cornuri integrale cu cascaval perfecte la micul dejun sau pe post de gustare
Aceste cornuri integrale cu cascaval sunt gustoase si mai sanatoase decat cele cu faina alba.
Se stie si este dovedit faptul ca faina integrala are mai multe beneficii pentru sanatatea organismului nostru.
Aceste cornuri cu faina integrala (chiar daca folosim doar 50%) ne aduc mai multe fibre si antioxidanti.
O umplutura simpla cu cascaval le transforma in cornuri super gustoase, asa ca va invit sa le incercati si voi.
Ingrediente:
(Pentru 16 buc.)
400 g faina (200 g faina alba+ 200 g faina integrala)
15 g drojdie proaspata
120 ml lapte cald
50 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
un ou batut – pentru uns
Pentru umplutura :
150 g cascaval ras
boia de ardei
1/2 lingurita sare
Cum sa faci cornuri integrale cu cascaval:
Amestecam drojdia cu zahar, 1 lingura faina si 50 ml lapte cald si o lasam sa dospeasca in jur de 10 minute.
O punem apoi peste faina, impreuna cu restul ingredientelor si incepem sa framantam aluatul pana devine eleastic, neted si nu se lipeste de maini.
Il acoperim cu o folie alimentara (impiedicam formarea unei pojghite tari) si il lasam sa creasca in loc cald timp de 60 minute.
Impartim aluatul in 2 parti, intindem fiecare parte intr-un cerc cu un diateru de aproximativ 30-32 cm.
Cu un cutit taiem cercul in 8 parti. Presaram putina boia de ardei si cascaval ras, peste care punem putina sare.
Rulam usor din exterior spre interior si strangem capetele usor pentru a nu iesi cascavalul topit in timpul coacerii.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute, le scoatem si le ungem cu un ou batut apoi le mai coacem 2-3 minute.
Le lasam pe un gratar sa se raceasca apoi putem sa le mancam.
Pofta buna!
Iata-le pregatiti de Ileana Paslaru. Nu-I asa ca sunt frumoase?
Ma gasiti si pe YouTube