Se stie si este dovedit faptul ca faina integrala are mai multe beneficii pentru sanatatea organismului nostru.
Aceste cornuri cu faina integrala (chiar daca folosim doar 50%) ne aduc mai multe fibre si antioxidanti.
O umplutura simpla cu cascaval le transforma in cornuri super gustoase, asa ca va invit sa le incercati si voi.
Ingrediente cornuri integrale cu cascaval:
(Pentru 16 buc.)
400 g faina (200 g faina alba+ 200 g faina integrala)
15 g drojdie proaspata
120 ml lapte cald
50 ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 ou batut – pentru uns
Pentru umplutura :
150 g cascaval ras
boia de ardei
1/2 lingurita sare
Cum sa faci cornuri integrale cu cascaval:
Amestecam drojdia cu zahar, 1 lingura faina si 50 ml lapte cald si o lasam sa dospeasca in jur de 10 minute.
O punem apoi peste faina, impreuna cu restul ingredientelor si incepem sa framantam aluatul pana devine eleastic, neted si nu se lipeste de maini.
Il acoperim cu o folie alimentara (impiedicam formarea unei pojghite tari) si il lasam sa creasca in loc cald timp de 60 minute.
Impartim aluatul in 2 parti, intindem fiecare parte intr-un cerc cu un diateru de aproximativ 30-32 cm.
Cu un cutit taiem cercul in 8 parti. Presaram putina boia de ardei si cascaval ras, peste care punem putina sare.
Rulam usor din exterior spre interior si strangem capetele usor pentru a nu iesi cascavalul topit in timpul coacerii.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute, le scoatem si le ungem cu un ou batut apoi le mai coacem 2-3 minute.
Le lasam pe un gratar sa se raceasca apoi putem sa le mancam.
Pofta buna!
Iata-le pregatiti de Ileana Paslaru. Nu-I asa ca sunt frumoase?
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.