fbpx

RETETE RECENTE

CORNURI INTEGRALE CU CASCAVAL

February 20, 2015 | CATEGORIA

cornuri-integrale-cu-cascaval

cornuri-integrale-cu-cascaval-0

Se stie si este dovedit faptul ca faina integrala are mai multe beneficii pentru sanatatea organismului nostru, fapt pentru care aceste cornuri cu faina integrala (chiar daca folosim doar 50%) ne aduc mai multe fibre si antioxidanti. O umplutura simpla cu cascaval le transforma in cornuri super gustoase, asa ca va invit sa le incercati si voi.

INGREDIENTE:

(Pentru 16 buc.)

400 g faina (200 g faina alba+ 200 g faina integrala)

15 g drojdie proaspata

120 ml lapte cald

50 ml ulei

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

1 ou batut – pentru uns

Pentru umplutura :

150 g cascaval ras

boia de ardei

1/2 lingurita sare

 

PREPARARE:

Amestecam drojdia cu zahar, 1 lingura faina si 50 ml lapte cald si o lasam sa dospeasca in jur de 10 minute. O punem apoi peste faina, impreuna cu restul ingredientelor si incepem sa framantam aluatul pana devine eleastic, neted si nu se lipeste de maini. Il acoperim cu o folie alimentara (impiedicam formarea unei pojghite tari) si il lasam sa creasca in loc cald timp de 60 minute.

cornuri-integrale-cu-cascaval-1

Impartim aluatul in 2 parti, intindem fiecare parte intr-un cerc cu un diateru de aproximativ 30-32 cm. Cu un cutit taiem cercul in 8 parti. Presaram putina boia de ardei si cascaval ras, peste care punem putina sare.

cornuri-integrale-cu-cascaval-2

Rulam usor din exterior spre interior si strangem capetele usor pentru a nu iesi cascavalul topit in timpul coacerii.

cornuri-integrale-cu-cascaval-3

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute, le scoatem si le ungem cu un ou batut apoi le mai coacem 2-3 minute.

Le lasam pe un gratar sa se raceasca apoi putem sa le mancam.

cornuri-integrale-cu-cascaval-4

Pofta buna!

 

Iata-le pregatiti de Ileana Paslaru. Nu-I asa ca sunt frumoase?

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *