Varza de Bruxelles cu sos teriyaki

28 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Varza de Bruxelles cu sos teriyaki

Varza de Bruxelles cu sos Teriyaki este o garnitura excelenta, dar merge foarte bine servita si simpla.

INGREDIENTE:

500 g varza de Bruxelles
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare de mare – dupa gust
piper proaspat macinat

Pentru sos Teriyaki:

1/4 ceasca Sake
1/4 ceasca sos soia
1/4 ceasca zahar brun
1 lingura otet de orez
1 lingurita de ghimbir ras proaspat

PREPARARE:

Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.

varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki-1

Punem intr-un castron uleiul cu otet, sare de mare si piper proaspat macinat. Tavalim varza prin acest sos apoi o punem intr-un vas termorezistent si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se inmoaie si se rumeneste usor.

varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki-2

Cat timp sta la cuptor pregatim sosul punand toate ingredientele la fiert pret de 4-5 minute. Scoatem varza din cuptor si o stropim cu sos sau o scufundam in acesta. O servim calda dar a fost la fel de buna si peste o ora…

varza-de-bruxelles-cu-sos-teriyaki-3

Foarte buna!!!

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta delicioasa este aici.

Reteta aceasta astepta de multa vreme sa fie pregatita, dar provocarea lunii noiembrie a grabit putin lucrurile…

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *