Varza de Bruxelles cu sos teriyaki
Varza de Bruxelles cu sos teriyaki
Varza de Bruxelles cu sos Teriyaki este o garnitura excelenta, dar merge foarte bine servita si simpla.
INGREDIENTE:
500 g varza de Bruxelles
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare de mare – dupa gust
piper proaspat macinat
Pentru sos Teriyaki:
1/4 ceasca Sake
1/4 ceasca sos soia
1/4 ceasca zahar brun
1 lingura otet de orez
1 lingurita de ghimbir ras proaspat
PREPARARE:
Curatam varza de foile de la suprafata si o taiem in jumatate sau in sferturi – in functie de cat de mare este.
Punem intr-un castron uleiul cu otet, sare de mare si piper proaspat macinat. Tavalim varza prin acest sos apoi o punem intr-un vas termorezistent si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului), pana se inmoaie si se rumeneste usor.
Cat timp sta la cuptor pregatim sosul punand toate ingredientele la fiert pret de 4-5 minute. Scoatem varza din cuptor si o stropim cu sos sau o scufundam in acesta. O servim calda dar a fost la fel de buna si peste o ora…
Foarte buna!!!
Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta delicioasa este aici.
Reteta aceasta astepta de multa vreme sa fie pregatita, dar provocarea lunii noiembrie a grabit putin lucrurile…
Trebuie neaparat incercata!
🙂 Eu asa iti propun!
O rețetă foarte interesantă! Mulțumim de participare!
Era in plan oricum… Cu drag!
Nu pot spune ca-s chiar prietena cu micutele astea.. dar as incerca sa vad cum sunt in varianta asta!
O sa vezi ca pregatita asa iti va placea!