Cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii

7 martie 2016Diva in Bucatarie

Cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii. Puteti completa decorul pentru cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii cu cateva frunze de menta, cu decoruri din zahar cu inimioare sau ciocolata alba rasa.

Cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii un cadou dulce in alb si rosu pentru voi. Briose delicioase cu un topping savuros de ciocolata alba, decorate cu coacaze rosii, in ton cu snurul martisorului, pot fi cele mai frumoase cadouri.

Cadourile simbolice, ce vin cu dragoste, sunt cele mai apreciate. Un gest frumos, o surpriza ce dulce, va fi pe placul doamnelor si domnisoarelor ce le vor primi. Eu le-am pregatit pentru un prieten ce vrea sa le ofere colegelor un martisor dulce.

Sper ca ideea mea sa va inspire si pe voi. Poate cel mic o sa vrea sa ii duca educatoarei sau invatatoarei si colegelor un astfel de martisor. Cu siguranta va fi cel mai apreciat martisor si cel mic va fi rasfatat de fete. Bine, as indrazni sa le sugerez si domnilor sa incerce sa le faca o surpriza sotiei si fetelor sau colegelor de birou. Cu siguranta gestul va fi apreciat la cote maxime.

Briosele din reteta de mai jos se fac foarte usor. Toate retetele de briose se pregatesc usor, nu cred ca cineva poate da gres cu ele. Decorul poate da batai de cap, dar daca nu avem indemanare putem pune cate o lingurita din crema peste briose, iar fructele o vor acoperi.  Briosele cu un topping realizat din crema, frisca se numesc cupcakes.

Puteti completa decorul pentru cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii cu cateva frunze de menta, cu decoruri din zahar cu inimioare sau ciocolata alba rasa.

Imi place combinatia aceasta de fructe acrisoare cu ciocolata alba. In timp ce ciocolata te indeamna la leneveala prin senzatia placuta de dulce, gustul putin acrisor al coacazelor te va trezi din amorteala si iti va ascuti simturile. Mie mi-au placut foarte mult aceste cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii si am inteles ca au fost apreciate si de cele pentru care au fost pregatite.

Sper ca reteta mea sa fie pe placul vostru, asa ca va invit sa oferiti martisoare dulci. Si poate le faceti o poza, sau macar distribuiti reteta sa le dam si altora idei.

Acum va las sa vedeti cat de usor se fac aceste cupcakes cu ciocolata alba si coacaze rosii:

INGREDIENTE:

(pentru 12-15 buc.)

180 g unt

120 g zahar

3 oua

100 ml lapte

1 lingurita extract de vanilie

180 g faina

40 g amidon

1 lingurita praf de copt

3 linguri coacaze rosii

50 g ciocolata alba tocata cuburi mici-medii

Pentru crema:

130 g ciocolata alba

2 linguri lapte

50 ml frisca

80 g unt

30 g zahar pudra

Pentru decor:

Coacaze rosii

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul,  apoi extractul (sau esenta) de vanilie. Incorporam faina amestecata cu praf de copt si amidon alternativ cu laptele.

cupcakes-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-rosii-1cupcakes-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-rosii-2

Omogenizam aluatul, apoi incepem sa punem cate o lingura in formele de muffins tapetate cu hartie speciala (sau ulei si faina). Presaram 2-3 coacaze rosii si cubulete de ciocolata alba tocata, apoi completam cu aluat astfel incat sa umplem 3/4 din volumul formelor. presaram iar cateva fructe si ciocolata alba si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 minute.

cupcakes-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-rosii-3cupcakes-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-rosii-4

Le lasam sa se raceasca pe un gratar, timp in care pregatim crema amestecand bine ciocolata topita la microunde cu frisca, zahar pudra, apoi lasam sa se raceasca complet si amestecam si untul.

Lasam crema la rece inainte de a orna muffins-urile cu aceasta.

cupcakes-cu-ciocolata-alba-si-coacaze-rosii-a

Spor la pregatit cupcakes cu ciocolata alba si coacaze!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Iti las mai jos reteta de briose cu ciocolata alba si zmeura.

Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *