DESERT LA PAHAR CU MATCHA SI CAPSUNI

January 4, 2018 | CATEGORIA

Desert la pahar cu matcha si capsuni, o idee pentru desert rapid, delicios si foarte usor de pregatit. Ideea acestei retete ne-a venit cand am stabilit impreuna cu Andreea si Mihaela ce putem gati rapid, fara foc, pentru Craciun si Revelion, astfel incat deserturile sa poata fi prezentabile si de efect pe orice masa festiva, dar si atunci cand vrem sa ii rasfatam pe cei dragi.

A rezultat un fel de tiramisu, putin exotic, ce te duce cu gandul la retetele asiatice si te va cuceri de la prima inghititura pentru ca are texturi si arome diferite in fiecare strat, culori vesele ce transforma desertulul acesta intr-unul de mare efect.

Matcha se poate cumpara online dar si in magazine naturiste, iar cei care au incercat deja aceasta pudra stiu cat de rafinat este gustul final al preparatelor ce o contin. Matcha este obtinuta prin macinarea frunzelor unui tip de ceai verde cultivat in Japonia. Frunzele se cultiva la maturitate, cand au in compozie clorofila la capacitate maxima.

Gustul putin amar al biscuitilor amaretti, dar si textura crocanta a acestora, fac ca aceasta combinatie sa fie una reusita. Rotunzi, crocanti si parfumati, acesti biscuit deliciosi nu au multe calorii, asa ca nu trebuie sa ne facem griji mari pentru silueta.

Capsunile aduc prospetime, naturalete si culoare, astfel incat desertul la pahar creat de Andreea sa fie apetisant si sa ti-l doresti imediat cand il observi pe masa.

Pe Andreea ati vazut-o si live-ul de pe facebook, cand ne-a arat cum se pregateste supa chinezeasca de wonton, dar puteti sa va inspirati si pentru alte deserturi din bucataria chinezeasca direct de pe blogul ei.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit live acest desert, dar si Cusma lui Guguta cu Mihaela, sau desertul meu rapid cu piscoturi si visine, va invit sa urmariti la finalul retetei filmul de pe facebook.

 

INGREDIENTE:

(PENTRU 4-6 PORTII)

250 g mascarpone

150 g frisca (50 g pastram pentru decor)

60-75 g zahar pudra

250 g capsuni

1 lingurita matcha (pudra de ceai verde)

1 cutie biscuiti amaretii – folosim cat este nevoie(in functie de marimea paharelor si de numarul de portii)

frunze de menta pentru decor

PREPARARE:

Amestecam zaharul pudra cu matcha strecurata (pentru a elimina bulgarasii), apoi le incorporam in mascarpone. Aduagam 100 g frisca si omogenizam compozitia.

Punem in pahare straturi de biscuiti amaretti, crema de mascarpone cu matcha si capsuni (felii sau tocate cuburi), repetand operatiunea pana cand umplem paharele. Decoram cu frisca pastrata, frunze de menta si capsuni taiate in jumatate (sau intregi daca sunt micute).

Putem manca desertul imediat, dar poate fi pastrat la rece cateva ore.

Va invit sa urmariti filmul cu pregatirea desertului la pahar cu matcha si capsuni, de la minutul 12.00

Ep. 16 – Gatesc cu prietenii -impreuna cu Andreea Juganaru si Mihaela Negrescu vom pregati trei deserturi fara coacere

Ep. 16 – Gatesc cu prietenii -impreuna cu Andreea Juganaru si Mihaela Negrescu vom pregati trei deserturi fara coacere

Posted by divainbucatarie.ro on 21 Decembrie 2017

 

Comentarii

  • Draga mea, bucatarioara ta imprastie atata voie buna si caldura incat nu am cum sa nu na simt bine acolo! Iar voi sunteti minunate! Gatesc cu drag mereu alaturi de voi! Iti multumesc pentru tot! Te pup si te imbratisez cu drag! ❤️

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *