PRAJITURA RAPIDA CU PISCOTURI SI VISINE

December 23, 2017 | CATEGORIA

Prajitura rapida cu piscoturi si visine este un desert la rece, ce nu are nevoie de cuptor pentru a fi pregatit. In plus, in maxim 20 minute ajunge in frigider. Singura problema va fi asteptarea, dar merita fiecare minut din aceasta perioada.

Pe cat de repede se pregateste, pe atat de repede se si termina, dar asta este bucuria cea mai mare, sa vezi ca cei dragi mai cer inca o portie, si inca una… pana nu mai ramane nimic.

Pentru aceasta prajitura nu folosim zahar, laptele condensat folosit este deja indulcit, avem ciocolata, asa ca va fi suficient de dulce de la acestea. Gustul acrisor al visinelor va completa perfect prajitura noastra, dandu-i un plus de prospetime si savoare.

Initial am vrut sa pregatesc un tiramisu cu visine, dar stiam ca voi primi 2 cutii de lapte condensat de la prietena mea, Mihaela (careia ii multumesc inca odata pentru ca mi-a facut un cadou atat de util), apoi am vrut sa fac padurea neagra. Pentru cea de-a doua idee era nevoie insa de un blat de negresa, ceea ce nu se incadra in tematica aleasa pentru live-ul din “Gatesc cu prietenii”, in care ne-am propus sa aducem retete noi de desrt fara coacere. Si, iata, cum am combinat cele doua deserturi intr-unul singur si a iesit ceva minunat.

Va invit sa incercati cea mai rapida si mai usoara prajitura cu piscoturi si visine, caci veti fi cu siguranta incantati de rezultat.

O astfel de prajitura se va incadra perfect in perioada sarbatorilor, dar si pentru orice alta ocazie sau doar atunci cand dorim sa ii rasfatam pe cei dragi cu ceva bun.

 

INGREDIENTE:

20 piscoturi

100 ml visinata

250-300 g visine fara samburi din compot

400 g frisca

aprox. 400 g lapte condensat in doza metalica!

150 g ciocolata neagra

2 linguri lapte

150 ml compot visine

20 g amidon

pentru decor:

ciocolata neagra rasa

PREPARARE:

Punem un rand de piscoturi in vas, apoi le stropim cu aproximativ 50 ml visinata.

Intr-un bol topim ciocolata cu lapte la microunde, apoi o amestecam rapid pana se omogenizeaza. Peste aceasta turnam 200 g lapte condensat si amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam 200 g frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Punem jumatate din aceasta crema peste piscoturi. Peste crema aranjam un strat de visine.

Restul de lapte condensat il amestecam cu 200 g frisca. Jumatate din aceasta crema o vom pune in forma noastra, peste visine, iar peste aceasta vom aranja budinca obtinuta din fierberea amidonului cu compotul de visine.

Acoperim totul cu inca un rand de piscoturi, le insiropam cu visinata, si vom pune in aceeasi ordine cremele si visinele pastrate, respectiv crema de cocolata, visine apoi frisca. radem putina ciocolata si lasam la frigider minim 12 ore inainte de a taia, dar cel mai bine 24 de ore. Piscoturile si cremele vor deveni o compozitie unitara, omogena, ce va putea fi taiata usor.

Spor la prajiturit!

Sarbatori frumoase si linistite!

Pregatirea retetei o veti putea urmari in filmul de prezentare de pe facebook, de la minutul 21.27:

Ep. 16 – Gatesc cu prietenii -impreuna cu Andreea Juganaru si Mihaela Negrescu vom pregati trei deserturi fara coacere

Ep. 16 – Gatesc cu prietenii -impreuna cu Andreea Juganaru si Mihaela Negrescu vom pregati trei deserturi fara coacere

Posted by divainbucatarie.ro on 21 Decembrie 2017

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *