Coronita festiva cu branza de capra

28 decembrie 2017Diva in Bucatarie

Coronita festiva cu branza

Coronita festiva cu branza de capra este propunerea mea pentru aceasta perioada frumoasa in care toate famiile petrec, se incarca cu emotii si bucurie.

Mesele imbelsugate de Craciun, in care am pus pe masa o multime de preparate pe baza de carne, ne determina sa luam o pauza de la acest ingredient si sa ne dorim ceva mai simplu, dar gustos pentru ca mesele sa pastreze aerul festiv al sarbatorilor.

Fie ca avem de pregatit o masa festiva, fie ca avem o aniversare in familie,  vrem ceva special pe masa de revelion sau ne dorim pur si simplu sa ii rasfatam pe cei dragi la cina cu o coronita cu baza din aluat dospit, decorata cu branza de capra, nuci si busuioc, atunci vom avea o surpriza placuta pentru toata lumea.

Initial gandisem aceasta coronita ca o painica cu felii care se desprind singure, insa branza de capra s-ar fi pierdut intre felii, iar conul de brad realizat special din branza de capra si fulgi de migdale nu si-ar fi fi gasit locul ca decor final.

M-am gandit si la o coronita impletita, dar, inca odata, rondelele nu puteau fi evidentiate. Am folosit branza de capra simpla, dar si rulou cu trufe sau rulou cu carbune, ca sa pot impaca toate gusturile, iar la final sa pot imparti in mod egal cate o bucatica la toti membrii familiei. De conul de brad se va bucura copilul meu, lui ii las partea cea mai frumoasa.

Daca vreti si alte retete festive realizate cu branza de capra LaColline, va invit sa incercati amuse bouche, rulada aperitiv cu rosii sau tortul aperitiv tip sandwich, iar la desert cel mai bun cheesecake cu pere posate in vin rosu, cu arome incredibile date de scortisoara, cuisoare si anason, iar daca aveti pofta de o salata simpla de paste va rog sa o incercati pe cea cu dovleac copt si branza de capra(va promit ca nu veti regreta).

Iata cat de usor puteti pregati o coronita fetiva cu branza de capra:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(diametrul exterior 26 cm, iar cel interior 18 cm)

150 g faina

5 g drojdie proaspata

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita zahar

80-100 ml apa calda

1 lingurita ulei masline

Pentru umplutura si decor:

3 linguri suc gros de rosii

1 lingura ulei masline

piper proaspat macinat

1/2 lingurita oregano uscat

un rulou clasic branza de capra LaColline

un rulou branza de capra cu carbune LaColline

o lingura crema de branza de capra tartinabila La Colline

un rulou branza de capra cu trufe La Colline

50 g cascaval ras

1 felie ardei gras rosu

1 felie ardei gras verde

miez de nuca

merisoare uscate

2 linguri fulgi de migdale

frunze de busuioc

PREPARARE:

Pregatim blatul coronitei. Amestecam intr-un drojdia cu 1 lingura apa calda si zahar si o sa lasam sa dospeasca 10 minute, apoi o punem peste faina amestecata in prealabil cu sare. Adaugam uleiul de masline, apoi apa calduta si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Il lasam sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Realizam un rulou din aluat (modeland intre palme), apoi il punem in tava si il intindem usor cu degetele. Il acoperim cu sic de rosii, oregano, piper si 35-40 g cascaval ras.

Pregatim rulourile de branza de capra si le taiem cu ajutorul unui fir de ata.

Aranjam feliile din cele trei rulori de branza de capra punand intre ele miez de nuca, pe margini merisoare si decorul din ardei intre grupurile de cranza de capra. Lasam un spatiu liber pentru decorul realizat in forma de con de brad din branza de capra tartinabila.

Punem coronita in cuptorul preincalzit la 200°C si o coacem timp de 30 minute. In cuptor vom avea si un vas mic, termorezistent, cu apa fierbinte. Dupa 20 minute din momentul in care am pus la cuptor coronita verificam si completam cu alte rondele zonele in care branza s-a topit si a curs spre exterior.

Cat timp se coace coronita festiva cu branza de capra, vom pregati „conul de brad” amestecand branza de capra tartinabila cu restul de cascaval. Rumenim usor fulgii de migdale, apoi ii folosim pentru a imbraca conul de brad de la varf spre baza.

Scoatem coronita din cuptor cand este coapta si o lasam 5 minute sa se raceasca, apoi o mutam pe un platou.

Vom pune conul de brad in spatiul lasat special pentru acesta, aranjam cateva frunze de busuioc pentru un plus de prospetime si gust si coronita este gata. Putem pune in mijlocul platoului merisoare uscate si miez de nuca.

Absolut delicioasa!

Sper sa va inspire si o sa o pregatiti si voi.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *