Tort aperitiv sandwich cu branza de capra
Tort aperitiv sandwich cu branza de capra
Tort aperitiv sandwich cu branza de capra este inspirat de bucataria suedeza, unde il intalnim sub numele de „Smorgastarta”.
Este o reteta deosebita ce poate fi servita de sarbatori sau la orice masa festiva. Se pregateste foarte usor, putem adapta reteta dupa propriile gusturi si, uneori, in functie de ce avem prin frigider.
Partea cea mai frumoasa a retetei pe care v-o propun este faptul ca m-am jucat cu trei tipuri de branza de capra din gama La Colline pe care le aveam in frigider. Initial am vrut sa pregatesc o terina, dar mi-am adus aminte de aceasta reteta si mi-am spus ca acesta este momentul cel mai bun sa o incerc. In plus, terina de branza am mai pregatit aici, sub forma de cadou de Craciun.
Pentru cei care sunt in criza de timp, dar si pentru faptul ca vom tine cuptoarele ocupate cu cozonaci, blaturi de tort, fripturi si sarmale, propun sa incercam varianta cu painea cumparata, astfel incat chiar si incepatorii in ale bucatariei sa se poata descurca usor.
Alegerea branzei de capra pentru reteta asta nu a fost intamplatoare, mi-am propus sa aduc intr-o reteta atat de frumoasa ingrediente bune, pe care le ador.
Asa cum spuneam mai sus, ne putem juca cu ingredientele, lasand imaginatia sa isi faca de cap. Din acest motiv am ales sa combin branza cu somon, apoi cu ton sau doar cu oua. Pentru un plus de culoare si savoare ne jucam si cu condimente de pot da culoare, asa ca aspectul unei felii de tort va fi apetisant.
INGREDIENTE:
16 felii paine
4 oua fierte de consistenta tare
Pentru umpluturi:
250 g branza proaspata de capra La Colline
120 g ton
1 lingurita suc lamaie
1 ceapa verde
250 g crema de branza tartinabila La Colline
1/2 ardei gras verde tocat marunt
250 g crema de branza cu marar La Colline
100 g somon afumat
1/2 ardei gras rosu
Pentru decor:
100 g crema de branza tartinabila La Colline
150 g mascarpone
1 castravete lung
8 ridichi medii-mari
1 legatura marar
PREPARARE:
Ne pregatim toate ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga foarte repede.
Aranjam pe un platou 4 felii de paine, cat mai lipite intre ele. Intr-un mixer vertical punem tonul, sucul de lamaie, branza proaspata de capra si albusul de la 1 ou fiert tare.
Mixam pana obtinem o crema omogena, apoi o intindem peste cele 4 felii de paine si presaram ceapa verde tocata.
Punem peste acestea stratul urmator de paine. In mixerul spalat si sters mixam acum crema de branza tartinabila cu 2 oua intregi si un galbenus (de oul folosit in stratul cu ton).
Daca nu obtinem o coloare galbuie frumoasa, putem adauga 1/2 lingurita turmeric. Peste acest strat de branza cu oua presaram cubulete mici de ardei gras vrede.
Continuam sa pregatim al treilea strat de crema pentru tortul aperitiv amestecand crema de branza de capra cu marar cu somon afumat si un ou intreg fiert tare.
Putem sa dam o nuanta usor rosiatica acestui strat de branza cu somon folosind 1/4 sau 1/2 lingurita boia dulce de ardei (dupa gust). Presaram cubulete mici de ardei gras rosu.
Si, ca orice tort, avem nevoie de o crema pentru a-l imbraca, asa ca vom mixa mascarpone cu crema de branza si avem grija sa acoperim partea de sus a tortului, dar si maginile, apoi il decoram dupa propria inspiratie.
Inainte a incheia va doresc sa va fie mesele imbelsugate si sarbatorile frumoase!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.