Biscuiti cu dulceata de zmeura

7 decembrie 2017Diva in Bucatarie

Biscuiti cu dulceata de zmeura

Reteta de biscuiti cu dulceata de zemura am pregatit-o cu Adriana Popescu in live-ul de pe pagina de facebook divainbucatarie. Il puteti urmari aici. Pe Adriana, desi am cunoscut-o de curand, simt ca o stiu de mult timp. Avem asa… un fel de „chimie”(cum spune si ea), iar pasiunea noastra pentru ceea ce inseamna culinar ne-a adus de multe ori impreuna.

Puteti citi articole scrise de Adriana in Romania Libera si in Vinul.ro.

Cred ca fiecare reteta de biscuiti are amprenta celui care o pregateste. Iar unele au in ele povesti, sentimente si gusturi din copilarie. Dulceata de zmeura din reteta noastra este pregatita de mama Adrianei si este ceva de vis! Buna, parfumata, dulce-acrisoara, de parca ar fi strans in acel borcan toata esenta zilelor de vara.

Cu siguranta fiul meu se va bucura de biscuitii pastrati special pentru el.

INGREDIENTE:

200 g faina

100 g unt Lurpak

60 g zahar pudra

1 ou

1 varf cutit sare

1/2 lingurita parf de copt

1 plic zahar vanilat

1 lingurita mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom)

dulceata de zemura

PREPARARE:

Frecam untul moale cu zaharul pana capata consistenta cremoasa, apoi adaugam oul si la final incorporam treptat faina amestecata cu putina sare si praf de copt. Framantam bine, imbracam in folie de plastic si lasam aluatul 1 h la frigider.

Dupa acest interval il scoatem si il intindem cu un sucitor si decupam in diverse forme – o parte din acestea vor avea decupat mijlocul pentru a se vedea dulceata prin ele. Incingem cuptorul la 180°C si coacem biscuitii 8-12 minute (in functie de grosimea lor si de tipul de cuptor).

Cand se coc sunt putin aurii pe fund, dar raman albi la suprafata. Ungem cu putina dulceata de zmeura un rand de biscuiti, peste acestia aranjand apoi biscuitii cu gaura (formam niste sandwich-uri de biscuiti).

daca vrem sa pastram biscuit simpli, ii putem decora cu royal icing sau doar pudrati cu zahar.

Ii punem pe un platou, aranjand printre ei nuca sau alte fructe uscate.

Spor la pregatit biscuiti cu dulceata de zmeura!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *