Omleta cu spanac

26 mai 2012Diva in Bucatarie

Omleta cu spanac. Omleta la micul dejun este doar ceva simplu, bun, gustos…cateva ingrediente in plus ii aduc un plus de savoare si aroma.

Omleta la micul dejun este doar ceva simplu, bun, gustos…cateva ingrediente in plus ii aduc un plus de savoare si aroma.

INGREDIENTE:

250 g spanac tanar (baby spinach)
2 linguri de ulei de masline
2 felii bacon
1 catel de usturoi
1 lingura de smantana
4 oua batute
1 lingurita de parmezan ras
2 felii mozzarella taiate cuburi
sare
piper
1 rosie mare pentru servit

PREPARARE:

Calim intr-o tigaie in care am incins uleiul de masline baconul si usturoiul taiat pe jumatate, pana acesta devine auriu. Scoatem baconul si usturoiul din tigaie. Pastram cateva frunze de spanac, iar restul le calim pret de cateva minte, pana devin moi. Scoatem spanacul, scurgandu-l de ulei si il punem pe o farfurie. Il pastram la loc cald pana este gata omleta.

Intr-un bol amestecam ouale cu smanatana, parmezan, mozzarela, sare si piper. Turnam ouale batute in aceeasi tigaie in care am calit spanacul, presaram frunzele de spanac si prajim omleta pana se rumeneste pe ambele parti, astfel incat sa arata ca o clatita.

Punem omleta pe o farfurie, umplem jumatate din aceasta cu spanacul calit si felii de rosii, apoi acoperim cu cealalta jumate umplutura si servim cat este inca calda.

Pofta buna!

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii mai.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ideea de a combina omleta cu verdeturi si alte ingrediente ajuta la imbunatatirea gustului si a aspectului. Iat-o hranitoare, colorata, delicioasa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *