Rulada aperitiv din omleta cu spanac, sunca si cascaval

28 martie 2020Diva in Bucatarie

Rulada aperitiv din omleta cu spanac

Reteta de rulada aperitiv din omleta cu spanac umpluta cu sunca si cascaval este cea mai simpla rulada aperitiv, o reteta gustoasa, frumoasa si foarte usor de pregatit.

Are culori frumoase, ingrediente simple si gustoase.

Rulada aperitiv din omleta cu spanac, sunca si cascaval poate fi pregatita oricand, folosind atat spanac proaspat, cat si spanac congelat, cu conditia ca acesta sa fie dezghetat si bine scurs.

Rulada din omleta cu spanac, sunca si cascaval poate fi o idee buna pentru mic dejun, aperitiv sau cina rapida. Nu cred ca exista o rulada aperitiv mai simpla de atat!

Omleta pregatita adesea la micul dejun poate deveni plictisitoare, asa ca o mica transformare va transforma omleta banala intr-o reteta gustoasa si apetisanta.

Reteta de rulada aperitiv din omleta cu spanac

Poate fi foarte pufoasa daca bateti albususrile spuma tare separat. Dar, ideea acestei rulade mi-a venit vorbind cu fiul meu despre idei de gatit pentru incepatori. pentru ca si el va fi un incepator, chiar daca a stat pe langa mine si a vazut cum pregatesc multe retete, dar nu a participat la pregatirea lor.

Pentru micul dejun stie sa isi faca singur pancakes, omleta sau ou posat. Va veni si momentul in care va trece la chestii mai complicate si abia astept sa gatim impreuna.

Partea buna a acestei omlete pregatite la cuptor este ca nu trebuie sa stai cu grija sa o pazesti, sa o intorci, asa cum ai face cu o omleta in tigaie.

Daca va plac omletele va las ca inspiratie colectia mea de retete, asa ca daca vreti sa va inspirati apasati pe acest link. La noi se face saptamanal omleta, asa ca veti gasi mai multe retete delicioase.

Daca va plac ruladele aperitiv va invit sa vedeti colectia mea de retete apasand pe acest link.

Veti gasi foarte multe retete: rulada aperitiv cu ciuperci si cascaval, rulada aperitiv cu pate de ficat, rulade din clatite, din pui, cu rosii umplute cu branza, din carne, somon, si multe, multe altele.

Probabil aceasta reteta as fi pregatit-o pe post de aperitiv pentru un pranz cu prietenii.

Dar, in aceste conditii, cand toata lumea sta acasa, pregatesc in acelasi timp cu prietenii retete banale si intram live pe WhatsApp pentru a sta la masa impreuna.

Ieri am pregatit mici pe gratarul tip tigaie si cartofi prajiti. A fost distractiv sa am prietenii la masa cu acelasi meniu, dar dincolo de ecranul telefonului. Acum cateva zile am facut si aceasta rulada.

Pentru aceasta rulada am folosit spanac proaspat pe care l-am oparit dupa ce l-am spalat foarte bine in prealabil (frunza cu frunza sub jet de apa).

Daca nu va plac tulpinile le puteti indeparta. Daca aveti baby spanac nu trebuie oparit, doar il tocati.

M-am asigurat insa ca prin oparire (operatiune care se numeste blansare) spanacul meu isi pastreaza aroma si nutrientii, asa ca a stat putin in apa fierbinte, apoi l-am scurs si pus in apa foarte rece.

A trecut testul, a fost mancata cu pofta si apreciata, asa ca ma grabesc sa va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulada din omleta umpluta cu sunca si cascaval. 

Ingrediente:

(tava 25*35 cm)

4 oua

150 g spanac oparit scurs bine

200 g sunca slaba

100 g cascaval feliat

1 lingura parmezan ras fin

1 lingura amidon

sare

piper proaspat macinat

Mod de preparare rulada aperitiv din omleta cu spanac:

Pentru inceput am oparit spanacul proaspat pret de maxim 30 secunde in apa clocotita cu sare, apoi l-am pus in apa foarte rece, cu gheata.

In acest mod se opreste gatirea spanacului, iar acesta ramane fraged si isi pastreaza nutrientii. Am mixat ouale cu putina sare.

Am scurs foarte bine spanacul (am strors putin in mana pentru a elimina excesul de apa), l-am cantarit.  Apoi l-am tocat si l-am pus peste oua parmezan.

Am adaugat spanacul tocat, putin piper macinat si o lingura de amidon.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia si am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacere

Am copt omleta cu spanac in cuptorul preincalzit la 180 g  timp de 15 minute.

Am scos-o din tava, am pus feliile de cascaval, apoi cele de sunca si am rulat.

In continuare am imbracat rulada cu hartia in care am copt omleta.
Nu a fost nevoie sa folosesc alta hartie sau folie. Am lasat rulada 30-40 minute in frigider.

Dupa acest interval de timp rulada aperitiv din omleta cu spanac umpluta cu sunca si cascaval poate fi feliata si mancata cu pofta.

Cel putin asa a fost la noi.

Si nu am avut nevoie de paine, pentru ca este perfecta asa cum este.

Va invit sa vedeti cum am pregatit o salata de oua.

Am aranjat-o in jumatati de ardei gras pentru o prezentare mai frumoasa si mai eleganta.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *