Omleta la cuptor cu ciuperci si baby spanac

23 septembrie 2018Diva in Bucatarie

Omleta la cuptor cu ciuperci si baby spanac. Ai putea spune ca este frittata, dar pentru acest lucru ar fi trebuit sa fie gatita la inceput pe ochiul aragazului si procesul de gatire ar fi  continuat apoi in cuptor.

Omleta la cuptor cu ciuperci si baby spanac este cea mai simpla si mai buna reteta, realizata cu ingrediente simple, la indemana oricui. Poate fi mancata la micul dejun, pranz si chiar si la cina.

Poate fi mancata chiar si la birou, daca o punem la pachet.

Ai putea spune ca este frittata, dar pentru acest lucru ar fi trebuit sa fie gatita la inceput pe ochiul aragazului si procesul de gatire ar fi  continuat apoi in cuptor.

Combinatia de legume cu oua, condimente ce ii dau arome este perfecta. Partea buna la aceasta omleta este ca daca nu o termini pe loc o poti manca mai tarziu fie rece, fie calda.

Partea buna este ca omleta pufoasa gatita in cuptor este usor de pregatit, nu pierdem timp sa o intorcem de pe o parte pe alta. In plus, nu depindem de tigai de fonta, fara de care frittata nu ar iesi la fel de buna.

De-a lungul timpului am pregatit diverse omlete pe blog. Nu pentru ca ar fi retete speciale, ci pentru a va da idei de mic dejun cat mai diverse.

Cel mai mult imi place omleta turceasca – menemen, dar va spun sincer ca fiecare dintre omletele cuprinse in aceasta colectie, au fost apreciate de cei care le-au probat. Chiar si ” omleta” vegana a avut succes printre prietenii mei.

Sper ca veti retine ideea si veti savura aceasta omleta cu ciuperci spanac gatita sanatos, in cuptor, cand veti dori ceva simplu si bun pentru un mic dejun in familie.

Daca va place eu va astept pozele. Le voi publica cu drag. Daca veti distribui reteta eu va multumesc anticipat.

Acum va las sa vedeti cat de usor se pregateste omleta la cuptor cu ciuperci si baby spanac.

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

6 oua medii (spre mari)

70 ml lapte

200 g mozzarella pentru pizza rasa ( sau cascaval)

sare

piper

50 ml ulei

500 g ciuperci

2 catei usturoi pisati

2 crengute cimbrisor

50 g baby spanac

1 lingura unt

2 linguri pesmet

PREPARARE:

In primul rand preincalzim cuptorul la 200°C.

Intr-un bol incapataor batem ouale cu sare si piper, apoi apoi adaugam mozzarella rasa si laptele. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Taiem ciupercile in cuburi de marieme medie spre mare (se micsoreaza in procesul de gatire), apoi le calim in uleiul incins. In mometul in care se evapora lichidul lasat de acestea adaugam usturoiul pisat, frunze de cimbrisor (sau 1/4 lingurita cimbru uscat), sare si piper.

Presaram si frunzele de spanac si el sotam inca 30 secunde. Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi turnam ouale batute si amestecate cu mozzarella, ciuperci si baby spanac. avem grija ca ciupercile puse in compozitia de oua sa nu contina lichid!

Coacem frittata 20-30 minute (in functie de puterea cuptorului) sau pana devine tare cand o apasam. Avem grija sa nu o coacem excesiv pentru a nu se usca.

Cam atat! Simplu si bun!

Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Și eu fac omleta la cuptor, dar în cantitate mai mica și am pus omleta într-un vas teflonat pe care l_am acoperit cu capac. O să vedeți ce bine se coace și ce se umfla, creste în volum și arata ca un sufleu! Încercați și voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *