PRAJITURA CU RICOTTA SI PRUNE

September 20, 2018 | CATEGORIA

 

Prajitura cu ricotta si prune este o prajitura simpla, rapida, foarte usor de pregatit. Obtinem un blat vanilat, usor umed, o prajitura putin acrisoara, perfecta pentru a fi savurata intr-o zi de inceput de toamna. Mi-am pregatit o cafea, m-am plimbat putin prin gradina, apoi am mancat o felie generoasa din aceasta prajitura delicioasa.

Ultimile 6 zile au fost rezervate unor proiecte culinare ce nu vor ajunge pe blog, dar si altora care vor fi publicate mai tarziu. Si, pentru ca azi mi-am luat cateva ore pentru mine, o pauza in care m-am bucurat de culorile toamnei, de frumusetea fructelor si legumelor, de frunzele usor ingalbenite si soarele ce incerca sa ma pacaleasca ca vara a ramas prin zona, mi-am spus ca trebuie sa public si reteta aceasta.

Nu este o reteta complicata, ba as spune ca este cea mai banala prajitura. Este rapida, economica si nu necesita tehnici speciale de gatire. Un pandispan umed si pufos cu branza este completat perfect de gustul prunelor.

Pe blog gasiti mai multe retete de deserturi cu prune. Incepand cu galustele cu prune (reteta de post), continuand cu prajitura rasturnata cu prune, prajitura cu budinca de vanilie si prune, prajitura cu migdale si prune sau clatitele austriece cu prune, toate au fost primite cu aprecieri din momentul in care au fost postate.

Pentru mine toamna incepe in momentul in care pregatesc prajituri cu prune sau cu mere. Cand ajung la gutui inseamna ca toamna este instalata comod si ploile fac parte din decorul zilei.

Revenind la reteta prajiturii cu ricotta si prune va spun ca in 10 minute este in cuptor. Mai mult dureaza asteptarea.

Sper sa va placa si sa va tenteze pregatirea acestei retete. Veti vedea ca aromele si culorile toamnei s-au adunat aici. Sunt sigura ca o sa va placa, asa ca va astept pozele. Le voi publica cu drag.

INGREDIENTE:

(pentru o forma de 20 cm, dar recomand una de 22 cm).

250 g ricotta

200 g zahar pudra

1 lingurita esenta de vanilie

2 oua medii

60 ml ulei

180 g faina + 2 linguri pentru pudrat fructele.

5 g praf de copt

aprox 300 g prune

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam ricotta cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Punem 2 oua intregi, uleiul si mixam pana omogenizam compozitia.

 

Incorporam faina amestecata cu praf de copt, amestecam bine, apoi turnam aluatul in tava.

 

Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, si dam fiecare jumatate de pruna prin faina pastrata pentru acest procedeu, apoi aranjam fructele pe aluat.

Acum imi pare rau ca nu le-am taiat in sferturi, cred ca as fi realizat un decor mult mai frumos.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

 

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Nu-i asa ca se pregateste in doi timpi si trei miscari?

Spor la pregatit!

 

 

 

Comentarii

  • violeta

    Pai si cu uleiul ce faci?Tava nu se unge,nu se pune hartie copt?

    • “Punem 2 oua intregi, uleiul si mixam pana omogenizam compozitia”. Nu am pus hartie de copt.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *