Prajitura cu ricotta si prune
Prajitura cu ricotta si prune
Prajitura cu ricotta si prune este o prajitura simpla, rapida, foarte usor de pregatit. Obtinem un blat vanilat, usor umed, o prajitura putin acrisoara, perfecta pentru a fi savurata intr-o zi de inceput de toamna. Mi-am pregatit o cafea, m-am plimbat putin prin gradina, apoi am mancat o felie generoasa din aceasta prajitura delicioasa.
Ultimile 6 zile au fost rezervate unor proiecte culinare ce nu vor ajunge pe blog, dar si altora care vor fi publicate mai tarziu. Si, pentru ca azi mi-am luat cateva ore pentru mine, o pauza in care m-am bucurat de culorile toamnei, de frumusetea fructelor si legumelor, de frunzele usor ingalbenite si soarele ce incerca sa ma pacaleasca ca vara a ramas prin zona, mi-am spus ca trebuie sa public si reteta aceasta.
Nu este o reteta complicata, ba as spune ca este cea mai banala prajitura. Este rapida, economica si nu necesita tehnici speciale de gatire. Un pandispan umed si pufos cu branza este completat perfect de gustul prunelor.
Mai multe retete de deserturi cu prune
- galuste cu prune(reteta de post),
- prajitura rasturnata cu prune,
- prajitura cu budinca de vanilie si prune,
- clatite austriece cu prune
- prajitura cu migdale si prune
Pentru mine toamna incepe in momentul in care pregatesc prajituri cu prune sau cu mere. Cand ajung la gutui inseamna ca toamna este instalata comod si ploile fac parte din decorul zilei.
Revenind la reteta prajiturii cu ricotta si prune va spun ca in 10 minute este in cuptor. Mai mult dureaza asteptarea.
Sper sa va placa si sa va tenteze pregatirea acestei retete. Veti vedea ca aromele si culorile toamnei s-au adunat aici. Sunt sigura ca o sa va placa, asa ca va astept pozele. Le voi publica cu drag.
Ingrediente:
(pentru o forma de 20 cm, dar recomand una de 22 cm).
250 g ricotta
200 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
2 oua medii
60 ml ulei
180 g faina + 2 linguri pentru pudrat fructele.
5 g praf de copt
aprox 300 g prune
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam ricotta cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Punem 2 oua intregi, uleiul si mixam pana omogenizam compozitia.
Incorporam faina amestecata cu praf de copt, amestecam bine, apoi turnam aluatul in tava.
Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, si dam fiecare jumatate de pruna prin faina pastrata pentru acest procedeu, apoi aranjam fructele pe aluat.
Acum imi pare rau ca nu le-am taiat in sferturi, cred ca as fi realizat un decor mult mai frumos.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Nu-i asa ca se pregateste in doi timpi si trei miscari?
Spor la pregatit!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Pai si cu uleiul ce faci?Tava nu se unge,nu se pune hartie copt?
„Punem 2 oua intregi, uleiul si mixam pana omogenizam compozitia”. Nu am pus hartie de copt.
Este simpla ,bună și scrie ce se face și cu uleiul în rețetă foarte clar,ador sa gătesc rețete prăjituri sau de mâncare după Diva sunt super,mulțumim pt aceste rețete super bune🥰
Multumesc!