fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU SPARANGHEL

April 29, 2016 | CATEGORIA

tarta-cu-sparanghel

O tarta cu sparanghel poate fi solutia pentru cei care nu au timp de multe pregatiri si retete complicate pentru Pasti sau pentru o masa la care asteptam musafiri. Tarta aceasta este foarte buna, asa ca retineti ideea si o pregatiti cu prima ocazie.

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj (400g)

400 g sparanghel

200 g crema de branza Philadelphia

100 g cascaval ras

3 oua

100 g smantana

sare

piper proaspat macinat

1 varf cutit nuscoara macinata

PREPARARE:

Aluatul de foietaj se dezgheata, dar lucram cu el cat este inca destul de rece. Il intindem putin, apoi il asezam in forma de tarta, intepam cu furculita aluatul si decupam marginile ce depasesc marginea tavii.

tarta-cu-sparanghel-1tarta-cu-sparanghel-2

Spalam sparanghelul, taiem partea lemnoasa si curatam tija de solzisori, apoi il calim 2 minute in ulei fierbinte. Amestecam branzeturile cu oua, smantana si condimente dupa gust.

tarta-cu-sparanghel-3tarta-cu-sparanghel-4

Punem crema de branza peste aluat, aranjam sparanghelul, apoi o coacem 45 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Pofta buna!

 

Comentarii

  • Super idee! Cred că merge și cu sparanghel din conservă, probabil numai e nevoie sa-l calesc. Multumesc. :-*

    • Intr-adevar, in acest caz nu il mai calesti! 🙂 dar, gasesti proaspat peste tot in aceasta perioada.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *