Tarta cu sparanghel
Tarta cu sparanghel. Spalam sparanghelul, taiem partea lemnoasa si curatam tija de solzisori, apoi il calim 2 minute in ulei fierbinte. Amestecam branzeturile cu oua, smantana si condimente dupa gust.
O tarta cu sparanghel poate fi solutia pentru cei care nu au timp de multe pregatiri si retete complicate pentru Pasti sau pentru o masa la care asteptam musafiri. Tarta aceasta este foarte buna, asa ca retineti ideea si o pregatiti cu prima ocazie.
INGREDIENTE:
1 foaie aluat foietaj (400g)
400 g sparanghel
200 g crema de branza Philadelphia
100 g cascaval ras
3 oua
100 g smantana
sare
piper proaspat macinat
1 varf cutit nuscoara macinata
PREPARARE:
Aluatul de foietaj se dezgheata, dar lucram cu el cat este inca destul de rece. Il intindem putin, apoi il asezam in forma de tarta, intepam cu furculita aluatul si decupam marginile ce depasesc marginea tavii.
Spalam sparanghelul, taiem partea lemnoasa si curatam tija de solzisori, apoi il calim 2 minute in ulei fierbinte. Amestecam branzeturile cu oua, smantana si condimente dupa gust.
Punem crema de branza peste aluat, aranjam sparanghelul, apoi o coacem 45 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Super idee! Cred că merge și cu sparanghel din conservă, probabil numai e nevoie sa-l calesc. Multumesc. :-*
Intr-adevar, in acest caz nu il mai calesti! 🙂 dar, gasesti proaspat peste tot in aceasta perioada.