Oua de ciocolata
Oua de ciocolata. Oua de ciocolata, cu umplutura de crema de mascarpone si gem de caise sunt delicioase si tare simpatice.
Oua de ciocolata, cu umplutura de crema de mascarpone si gem de caise sunt delicioase si tare simpatice.
Ouale de ciocolata umplute cu crema sunt un desert simplu, rapid, usor de facut, nu foarte scump, cu ingrediente la indemana oricui.
Anul asta, mai mult ca niciodata, m-am concentrat pe deserturi pentru copilul meu, asa ca aceste oua de ciocolata le-am facut special pentru el.
Se pregatesc foarte usor, iar daca aveti rabdare si le lipiti intre ele, in momentul in care vor fi taiate vor semana mai mult cu ouale fierte de consistenta tare (cum sunt cele din cosulet).
Daca aveti 30 minute libere si o forma de silicon ce imita cojile de oua, atunci nu mai stati pe ganduri, copiii vor fi super fericiti!
Ma gandesc ca puteti pregati oua de ciocolata umplute cu crema chiar si in coji de oua bine spalate si uscate.
Timpul de asteptare ar trebui sa fie putin mai mare, sa fim siguri ca nu rupem coaja de ciocolata in momentul in care indepartam coaja de oua prin crapare/spargere.
Imi place sa pregatesc deserturi speciale pentru copilul meu. Pana la urma el este centru atentiei in fiecare familie. Este universul nostru.
Si, daca este si un copil atat de bun cum am avut norocul sa am eu, chiar imi vine sa ii fac toate poftele.
Ii pregatesc pastele preferate, pizza cum o vrea el, iar pentru sarbatori ii fac surprize: cozonaci in forma de miel, iepure, leu, fie prajitura oua ochiuri, cupcakes cu iepurasi, cupcakes puisori, chec cu „furnici”, rulada girafa, fursecuri fragede in forma de oua de paste, biscuiti oite sau iepurasi, iar pentru micul dejun oua umplute aranjate ca puisori, gaini si multe altele de care nu imi aduc aminte acum.
Alte retete speciale pentru cei mici, insipirate de propiul meu copil, veti gasi daca apasati aici.
Copiii se vor bucura mai mult de deserturile cu tematica speciala pentru ei, decat de o felie de cozonac sau pasca.
In plus, ganditi-va cat de mandri vor fi cand se vor intoarce la scoala/gradinita si vor povesti ce desert special au facut pentru ei mamele lor.
Puteti pregati aceste oua de ciocolata umplute cu crema mascarpone cu 2 zile inainte si le pastrati in frigider.
Va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru oua de ciocolata umplute cu crema cu speranta ca le veti incerca si veti aduce un zambet pe fata copiilor vostri.
Ingrediente oua de ciocolata: (12 buc)
Pentru coaja de oua:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata negra
Pentru albus:
120 g crema mascarpone
20 g zahar pudra
Pentru galbenus:
30 g mascarpone
15 g gem de caise
Mai avem nevoie de:
100 ml frisca lichida
3 g gelatina praf
Mod de preparare oua de ciocolata:
Topim ciocolata la baine marie, apoi tapetam formele de oua cu aceasta.
Dam la rece pentru o ora (sau la congelator 15 minute), apoi scoatem cu grija fiecare coaja de ou.
Cat timp cojile de oua asteapta la rece sa se intareasca, noi amestecam 120 g mascarpone cu zahar si separat 30 g mascarpone cu o lingura gem caise.
Pentru o culoare mai inchisa putem pune 2-3 picaturi colorant alimentar galben sau 1 varf cutit turmeric.
Hidratam gelatina cu frisca lichida, apoi o dizolvam la baine-marie. Turnam gelatina dizolvata in fiecare bol cu mascarpone si amestecam rapid.
Umplem fiecare coaja de ou cu mascarpone simplu, iar in mijloc il punem pe cel colorat.
Pentru a prelucra mai usor putem sa folosim forma in care am pregatit cojile de oua – ciocolata se topeste daca o tinem in mana de la caldura corpului.
Lasam ouale de ciocolata la rece pentru minim 30 minute, apoi putem sa le mancam.
Sarbatori fericite!
Ma puteti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gaseiti daca apasati aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Minunateee! :-*