Vol au vent cu ciuperci

8 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Vol au vent cu ciuperci. Cu siguranta veti dori sa le preparati acasa, caci se fac rapid si stiti cat de proaspete sunt bunatatile pe care le puneti pe masa.

Vol-au-vent cu ciuperci merg perfect pentru orice masa festiva, dar si la o masa cu prietenii, cand avem multe preparate de pregatit si avem in plan un bufet suedez cu multe feluri de aperitive.

Cu siguranta veti dori sa le preparati acasa, caci se fac rapid si stiti cat de proaspete sunt bunatatile pe care le puneti pe masa.

Daca vreti sa va inspirati si din alte retetele vechi va sugerez sa le incercati si pe acestea: cu crema de branza, peste si ciuperci , cu vinete si tabbouleh sau cu crema de avocado.

In varianta de fata eu am pus doar 2 straturi de aluat.

Le puteti face mai inalte si, de asemenea le puteti schimba forma: le pregatiti ca un cerc, o steluta, un patrat sau floricele.

Daca este perioada sarbatorilor putem alege sa le facem in forma de brad sau ovale, ca un ou de paste.

Aperitivele cu foietaj sunt la mare cautare, asa ca va recomand sa va inspirati din aceasta colectie.

Acum va las sa vedeti cum se pregatesc vol-au-vent cu ciuperci:

INGREDIENTE:
(18 bucati cu diametrul de 6 cm)

400 g aluat foietaj
1 ou
1 lingura seminte susan
1 lingura seminte de mac

Pentru umplutura:
250 g ciuperci champignon
1 ceapa foarte mica
1 catel usturoi
1 lingura ulei vegetal
2 linguri crema de branza
sare
piper proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel

PREPARARE:

Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei, dar nu complet. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi.

vol-au-vent-cu-ciuperci-1vol-au-vent-cu-ciuperci-2

Le ungem iar cu ou si presaram seminte de susan si de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.

Le scoatem din cuptor cand se rumenesc si le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu ciuperci pe care le pregatim astfel: calim ceapa in uleiul incins, adaugam usturoiul zdrobit si amestecam, iar dupa 10-15 secunde punem ciupercile tocate cubulete si le calim si pe acestea. Luam de pe foc, lasam sa raceasca, apoi amestecam cu crema de branza si patrunjelul tocat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

vol-au-vent-cu-ciuperci-3vol-au-vent-cu-ciuperci-4

Simplu, rapid si delicious!

Spor la lucru!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Retetele vegane nu trebuie sa contina nici urma de produs animal. Trebuie sa înțelegeti ca daca empatizăm cu animalele nu le exploatam. dacă înlocuim oul cu ceva vegetal rețeta reteta devine vegană si este f.f. aspectoasă și cred că și gustoasă. o să încerc. ! Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *