Mini pavlova cu capsune
Mini pavlova cu capsune. Pavlova micute, individuale, cu sirop si capsune, sunt deliciul absolut! Ce iti poti dori mai mult decat un mic rasfat dulce ce poate da dependenta?
Pavlova micute, individuale, cu sirop si capsune, sunt deliciul absolut! Ce iti poti dori mai mult decat un mic rasfat dulce ce poate da dependenta?
INGREDIENTE:
(pentru 6 bucati cu diametrul de 10 cm)
Pentru bezele:
3 albusuri
180 g zahar pudra
1 praf de sare
2-3 picaturi otet
esenta de vanilie
Pentru crema:
100 ml frisca lichida
60 g mascarpone
100 g budinca de vanilie (preparata)
2 linguri zahar pudra
Pentru topping
500 g capsune
2 linguri zahar
frunze de menta pentru decor
PREPARARE:
Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand acestea devin o spuma tare, dar nu suficient de rigida. Adaugam treptat cate o lingura de zahar, continuand sa mixam pana cand spuma devine atat de tare incat nu ne cade daca intoarcem castronul invers. Trebuie sa avem grija sa adaugam si otetul si esenta de vanilie in acest timp.
Pe o tava tapetata cu hatie de copt punem 6 cercuri cu diametrul de aproximativ 10 cm.Incercam sa facem marginile putin mai inalte decat mijlocul, pentru ca in acestea vom pune crema.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 100° C timp de 80 minute, deschizand usa cuptorului la 30 minute timp de 2 minute. Usa va fi deschisa cat sa stea coada unei linguri de lemn. Dupa cele 80 minute oprim cuptorul, lasam usa acestuia putin intredeschisa (cu ajutorul lingurii de lemn) si lasam bezele sa se raceasca si sa usuce peste noapte.
Pregatim toppingul inainte de crema pentru a avea timp sa se raceasca. 10-12 capsune mari le strivim si le fierbem cu zaharul pana compozitia incepe sa se ingroase. O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Trecem la pregatirea cremei: batem frisca pana se intareste, apoi o amestecam cu budinca de vanilie, zahar pudra si adaugam mascarpone treptat. Dupa ce omogenizam compozitia, punem crema peste bezele.
Punem sos de capsune, apoi decoram cu fructe si frunze de menta.
Servim imediat, asa ca va doresc pofta buna!
Multumesc pentru poza, Nicoleta Birsan!
Ma topesc pur si simplu cand ma uit la minunatiile astea.
Multumesc, Alina!
La astea nu rezist! Sunt atat de reusite :), vreau si eu…
Multumesc, Anca!
Și eu aș vrea, dar pregătite de tine.
Pentru tine, cu drag!
Ce bine poate sa arate.Se topeste in gura, iar de gust nu mai vorbesc.Bravo!
tks!
De mult timp am in plan minunatiile astea.. dar am o teama la coptul bezelei.. Sper sa-mi i-au intr-o zi inima-n dinti 🙂
Pupici
🙂 Te pup
Cat sunt de frumoase !!!! Mie mi-e teama sa incerc acest desert , dar neaparat trebuie sa-mi fac curaj !!! 😉
Eu cred ca tu poti face orice iti pui in cap, deci nu mai sta pe ganduri!
Wow, looks so fresh and light! True summer dessert 🙂
Thank you!
Doamne, ce bine arata, Cristina. Felicitari. Mi se facu o pofta 🙂
Multumesc, Diana!
SUNT SUPER !!! Am facut si.. tare repede s-au si dus!!! Important e sa le puneti in cuptor la o termperatura foarte scazuta.. cat de mic sa fie focul.. si sa le lasati timp de o ora sa se faca incet, cu usa intre-deschisa la cuptor! Sa nu apuce sa arda cuptorul! Si vor iesi DEMENTIALE !!! Saptamana viitoare iar fac.. dar de data asta Tiramisu-vlova :))
😉
Pot fi coapte cu ventiltie, in loc sa deschid cuptotul cate 2 minute?
cuptorul meu are ventilatie. poti incerca sa nu deschizi cuptorul, daca cuptorul nu arde de obicei – nu are putere foarte mare.