fbpx

RETETE RECENTE

PASTA DE PESTE

September 26, 2010 | CATEGORIA

pasta-(crema)-de-peste-01

Pasta de peste, cunoscuta si pe post de “peste frecat” sau “crema de peste” este atat de simplu de facut incat si un copil o prepara in joaca. Iata ce avem de facut:

INGREDIENTE:

2conserve de peste in ulei sau suc propriu (eu am pus una de sardine si una de ton) – 300 g
sucul de la 1/2 lamaie mare – suplimentam in functie de gusturi
1/2 ceapa rosie tocata marunt
1 varf de lingurita de busuioc uscat
50 g unt
2linguri crema de branza Almette sau Philadelphia (sau 40 g unt)
sare si piper dupa gust

PREPARARE:

Scurgem pestele de ulei sau de sucul din conserva si il punem intr-un bol impreuna cu toate ingredientele.
Mixam bine pana compozitia devine o pasta cremoasa. Gustam si eventual mai adaugam suc de lamaie, sare, piper.

pasta-de-peste-02

Putem servi aceasta pasta de peste la micul dejun, putem umple niste vol au vent si astfel obtinem aperitive la petreceri, dar la fel de bine merge si atunci cand nu avem chef sa gatim prea mult dupa o zi lunga la servici. Cu cateva tartine ne relaxam uitandu-ne la film…

pasta-de-peste-03

Pofta buna!

Comentarii

  • Gemmi

    Mixarea o faci cu blender de mana vertical?

    • diva in bucatarie

      Da. Dar poate iesi si cu un mixer normal.

      • Gemmi

        Merci mult!
        Voi incerca!

        • diva in bucatarie

          Cu drag!

  • Aura

    Chiar acum 10 minute am terminat pasta de peste:Sunt sigura ca familia mea va fi incantata, la fel cum iubeste Piureul de spanac de la Divaplacinta cu somon placintelele umplute etc.Multumesc de idei!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *