Coronita de ciocolata

27 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Coronita de ciocolata. Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.

INGREDIENTE:

2 oua
120 g faina
150g zahar pudra
50 g cacao pudra
50 g unt topit
50 g fistic tocat grosolan
2 lingurite cafea tare
1 lingura lichior de cafea
200 g frisca
ciocolata rasa pentru decor

PREPARARE:

Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat.

Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula) si apoi il turnam peste amestecul de zahar si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam 120 g de frisca si o integram usor in compozitie.

Batem cele 2 oua intregi si le adaugam in compozitia de mai sus, pentru ca la final sa punem faina amestecata cu un plic de praf de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Cand se coace o scoatem din cuptor si o lasam in tava 10 minute. Apoi o scoatem si o invelim cu restul de frisca. Putem rade niste ciocolata pentru decor.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *