Oua umplute in sos alb
Oua umplute in sos alb. Taiem ouale pe jumatate si scoatem galbenusurile. Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta fina.
INGREDIENTE:
Pentru oua umplute:
6 oua fierte – tari
2 linguri pate de ficat
50 g unt
50 g cascaval ras
sare si piper – dupa gust
pentru sos:
maioneza – cam cat o ceasca de cafea
100 g iaurt
100 g smantana
o mana de marar tocat marunt
1 lingurita rasa de sare
PREPARARE:
Taiem ouale pe jumatate si scoatem galbenusurile. Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta fina.
Umplem jumatatile de ou cu compozitia obtinuta mai sus.
Pregatim si sosul amestecand toate ingredientele specificate. Daca vreti ca sosul sa fie mai „usor” puneti 200 g de iaurt si nu mai puneti smantana. Puteti sa mai folositi si un castravete murat taiat cubulete mici. Acestea vor face ca maioneza sa nu cada greu la stomac.
Lasam ouale 30-60 de minute la rece si apoi le putem servi.
Punem ouale cu umplutura in jos si le acoperim cu sos.
Pofta buna!