Prajitura cu foi fragede si dovleac

2 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Prajitura cu foi fragede si dovleac. Prajitura cu foi fragede si dovleac. Reteta de prajitura cu foi fragede si dovleac.

Prajitura cu foi fragede si dovleac. Reteta de prajitura cu foi fragede si dovleac.

Una din prajiturile pe care le asociez mereu cu toamna este prajitura cu foi fragede si dovleac.

Probabil este mai cunoscuta in varianta cu mere.

Ingrediente prajitura cu foi fragede si dovleac:

Pentru foi Prajitura cu foi fragede si dovleac:
20 linguri de faina
5 linguri de zahar
1 plic praf de copt
1 ou intreg + 1 galbenus
1 pachet de margarina
3 linguri de smantana

Pentru umplutura:
1,5 kg dovleac ras
250 g zahar
1 lingurita scortisoara

Cum se face prajitura cu foi fragede si dovleac:
Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie.

Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin.

Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti.

Amestecam intr-un vas ingredientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul.

Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie.

Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna Cristina, si mie imi place mult prajitura cu dovlac si vreau sa o incerc pe a ta. Am o rugaminte, ce dimensiuni are tava in care ai copt prajitura?
    Multumesc si spor la treaba!
    Ileana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *