Oua umplute cu ciuperci

28 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Oua umplute cu ciuperci. Mult peste ani am aflat ca bucataria poloneza are o multime de retete cu ciuperci, asa ca exista o logica in stilul bunicii de a gati foarte des ciuperci.

Oua umplute cu ciuperci diva in bucatarie

Oua umplute cu ciuperci sunt perfecte atat la micul dejun, pe post de gustare dar si ca aperitiv la o masa festiva. Eu am crescut cu aceste oua umplute. Cand ajungeam la bunica din partea tatalui, bunica poloneza, ne primea cu acestea si multe alte bucate ce ii placeau tatalui meu, iar o parte dintre acestea le am  deja pozate sau le voi posta in timp. Noi am crescut mancand ciuperci intr-o multime de retete: aperitive, tocanite, mancare, supe dar si garnitura. Mi se pare ciudat cand aud ca cineva nu mananca ciuperci, caci mie mi se pare ca sunt foarte gustoase.

Mult peste ani am aflat ca bucataria poloneza are o multime de retete cu ciuperci, asa ca exista o logica in stilul bunicii de a gati foarte des ciuperci.

Pentru a pregati oua umplute cu ciuperci avem nevoie de ingrediente putine, la indemana oriciui, In plus, ciuperci se gasesc in toate magazinele, gata conservate, usor de folosit, dar si proaspete (in aceasta situatie trebuie sa le sotam inainte de a le folosi in reteta de oua umplute cu ciuperci).

Dar, pentru un gust perfect al acestei retete recomand ciupercile din borcan. Nu mai stiu daca bunica le pregatea fierte sau sotate, insa in reteta aceasta mi-au iesit exact ca ale ei. Adica foarte bune. Chiar si decorul l-am facut dupa modelul ei. Bunica mea gatea extraordinar de bine. Si bunica nu era bucatareasa. Mai cosea la masina de cusut pentru casa si rude. In rest nu stiu sa fi facut altceva decat sa aiba grija de casa.

Am o multime de retete cu oua umplute. Le gasiti in colectia de aici. 

Ouale umplute cu ciuperci pot fi mancate la micul dejun, pe post de gustare, dar pot fi si aperitive frumoase si gustoase pe orice masa festiva, completand perfect meniul de Revelion/ Paste sau pentru un eveniment important din viata voastra.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru ouale umplute cu ciuperci.

INGREDIENTE:

6 oua
200 g ciuperci din conserva
1 ceapa verde (tocam doar putin din partea verde)
1 lingura mare cu unt
cateva fire de patrunjel verde
cascaval ras
2 linguri maioneza
sare
piper
1 catel usturoi
1 lingura unt pentru prajit

Pentru decor:
2 linguri maioneza
frunze de patrunjel verde

PREPARARE:

Fierbem ouale astfel incat sa fie tari. Le lasam sa raceasca. In acest timp calim ciupercile tocate intr-o lingura de ulei, in care am calit putin un catel de usturoi inainte(doar cat sa dea putina aroma uleiului).

Lasam ciupercile sa se raceasca, apoi le amestecam cu galbenusurile oualelor pe care le-am curatat de coaja si le-am taiat pe lungime, putina ceapa verde tocata, 1 lingura unt, cascaval ras, maioneza. sare, piper. Frecam bine compozitia pana se omogezizeaza.

Umplem ouale apoi le decoram cu maioneza si frunze de patrunjel. Le punem la frigider cateva ore inainte sa servim. Pofta buna!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte bune,eu le-am facut de Revelion.De fapt toata masa de revelion a fost pregatita numai dupa retetele voastre.Am mare incredere si nu dau gres niciodata!!!!

  2. am facut si eu aceasta reteta de revelion insa ouale le-am decorat cu felii de castraveti si gogosari si pot sa spun ca au iesit foarte delicioase.Multumesc pentru reteta !Recomand tuturor reteta !

  3. Excelenta ideea! Am sa fac reteta si sunt sigura ca o sa ne placa,cum de altfel ne plac multe reteta luate de la tine:pireu de spanac,quiche cu praz,etc. Multumesc si sa o onoram pe bunica ta poloneza!🤗🌺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *