fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE SFECLA ROSIE CU MAIONEZA SI USTUROI

September 26, 2010 | CATEGORIA

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-001

Salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi este perfecta pe post de aperitiv sau gustare. Sfecla rosie este foarte sanatoasa, iar usturoiul are si el aportul lui la gust si sanatatate.

Maioneza poate fi light daca suntem la dieta, dar o folosim pentru ca va completa perfect aceasta combinatie.

Reteta aceasta am descoperit-o cand eram in  clasa a 10-a. Mergeam la meditatie la matematica si profesoara isi toca sfecla fiarta pe masa unde imi explica mie cum trebuie rezolvata problema. A luat apoi usturoiul si l-a pisat si l-a pus peste sfecla. Maioneza era pregatita pana sa ajung la ea, asa ca a pus-o peste sfecla, a asezonat-o, apoi mi-a dat sa gust. A fost singura data cand a gatit din timpul meditatiei. Am inteles ca astepta musafiri, iar salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi era pe post de aperitiv. Din bucatarie, pe sub usa, venea miros de friptura cu usturoi.

Ceva mai bun decata aceasta salata nu mancasem! Mi-a placut foarte mult.

Cred ca acest lucru a fost singurul lucru care mi-a lasat o impresie buna despre profesoara mea de meditatii, desi ii datorez tot ce stiu legat de materia de clasa a 9-a si a 10-a.

Avea peste 120 kg, iar mainile ii erau acoperite de par ca o maimuta. Avea grija sa il aranjeze cu mana la 10-15 minute. Acest lucru ma facea sa stau cu capul doar in caiet, caci mi se parea o adevarata tortura sa ma uit spre ea.

Pur si simplu ma temeam ca va citi in ochii mei parerea mea despre ea.

Insa, asa cum spuneam, ii sunt datoare cu faptul ca am intrat a doua din liceu la treapta a doua, cu cea mai mare nota la matematica. Si cu faptul ca am retinut reteta aceastei salate delicioase. 🙂

Salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi poate parea o combinatie ciudata, dar va asigur ca este cea mai delicioasa dintre combinatiile incercate pana acum: ciuperci cu maioneza si usturoi, conopida, fasole verde, pastai galbene de fasole.

Poate fi mancata ca aperitiv, gustare sau la cina. Poate fi pusa pe paine prajita cu pastrav sau macrou afumat. Poate fi servita festiv in paharele (verrine), o puteti aranja cu diverse inele sau o lasati intr-un vas adanc.

Va asigur ca o sa placa salata de sfecla cu maioneza si usturoi.

Combinatia de dulce-sarat este minunata. poate fi transformata in ganitura langa o friptura, omleta, dar eu o voi alege mereu pe post de aperitiv.

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-01

 

Daca vreti sa pregatiti salata de sfecla rosie clasica, cu hrean ras si seminte de chimen, va las reteta aici.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi:

 

INGREDIENTE:

2 sfecle potrivite ca marime – fierte
3 linguri cu varf de maioneza / maioneza de post
2-3 catei usturoi dati prin presa
sare si piper – in functie de gust

 

PREPARARE:

Am fiert sfecla rosie intr-o oala cu presiune 30 minute, apoi am curatat-o de coaja. Daca aveti rabdare o puteti coace intre 60 si 90 minute, in functie de cat de mare este.

Veti sti ca este gata cand intra si iese usor furculita din ea.

salata-de-sfecla-cu-maioneza-si-usturoi-1

 

Am tocat sfecla rosie in cubulete dupa ce s-a racit complet.

Am adaugat sare si piper, apoi am pus maioneza si usturoiul pisat si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-2

Aceasta salata o puteti servi langa omleta, carne de vita la cuptor sau pur si simplu ca aperitiv, gustare, cina.

Este o salata delicioasa!

 

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-01

Pofta buna!

Iata reteta pregatita de Mihaela. Multumesc!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

  • BIANCA

    IMI PLACE , SFECLA SI AM SA INCERC RETETA, ESTE SUPER

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *