fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE SFECLA ROSIE CU MAIONEZA SI USTUROI

September 26, 2010 | CATEGORIA

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-001

Salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi este perfecta pe post de aperitiv sau gustare. Sfecla rosie este foarte sanatoasa, iar usturoiul are si el aportul lui la gust si sanatatate.

Maioneza poate fi light daca suntem la dieta, dar o folosim pentru ca va completa perfect aceasta combinatie.

Reteta aceasta am descoperit-o cand eram in  clasa a 10-a. Mergeam la meditatie la matematica si profesoara isi toca sfecla fiarta pe masa unde imi explica mie cum trebuie rezolvata problema. A luat apoi usturoiul si l-a pisat si l-a pus peste sfecla. Maioneza era pregatita pana sa ajung la ea, asa ca a pus-o peste sfecla, a asezonat-o, apoi mi-a dat sa gust. A fost singura data cand a gatit din timpul meditatiei. Am inteles ca astepta musafiri, iara salata de sfecla rosie ci maioneza si usturoi era pe post de aperitiv. Din bucatarie, pe sub usa, venea miros de friptura cu usturoi.

Ceva mai bun decata aceasta salata nu mancasem! Mi-a placut foarte mult.

Cred ca acest lucru a fost singurul lucru care mi-a lasat o impresie buna despre profesoara mea de meditatii, desi ii datorez tot ce stiu legat de materia de clasa a 9-a si a 10-a.

Avea peste 120 kg, iar mainile ii erau acoperite de un par ca de maimuta pe care avea grija sa il aranjeze cu mana la 10-15 minute. Acest lucru ma facea sa stau cu capul doar in caiet. Pur si simplu nu ma puteam uita la ea sau la mainile ei de teama ca va citi in ochii mei parerea mea despre ea. Insa, asa cum spuneam, ii sunt datoare cu faptul ca am intrat a doua din liceu la treapta a doua, cu cea mai mare nota la matematica. Si cu faptul ca am retinut reteta aceastei salate delicioase.

Salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi poate parea o combinatie ciudata, dar va asigur ca este cea mai delicioasa dintre combinatiile incercate pana acum: ciuperci cu maioneza si usturoi, conopida, fasole verde, pastai galbene de fasole.

Poate fi mancata ca aperitiv, gustare sau la cina. Poate fi pusa pe paine prajita cu pastrav sau macrou afumat. Poate fi servita festiv in paharele (verrine), o puteti aranja cu diverse inele sau o lasati intr-un vas adanc.

Va asigur ca o sa placa salata de sfecla cu maioneza si usturoi. Combinatia de dulce-sarat este minunata. poate fi transformata in ganitura langa o friptura, omleta, dar eu o voi alege mereu pe post de aperitiv.

Iata de ce aveti nevoie si cum o puteti prepara:

INGREDIENTE:

2 sfecle potrivite ca marime – fierte
3 linguri cu varf de maioneza / maioneza din lapte de soia
2 linguri iaurt
3 catei usturoi pisati
sare si piper – in functie de gust

PREPARARE:

Fierbem sfecla apoi o curatam de coaja.

salata-de-sfecla-cu-maioneza-si-usturoi-1

Taiem sfecla rosie cubulete. Asezonam cu sare si piper, apoi o amestecam cu maioneza si usturoiul pisat, pana se omogenizeaza compozitia.

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-2

Aceasta salata o putem servi langa omleta, carne de vita la cuptor, sau pur si simplu ca aperitiv, gustare, cina.
Este o salata delicioasa!

salata-de-sfecla-rosie-cu-maioneza-si-usturoi-01

Pofta buna!

Iata reteta pregatita de Mihaela. Multumesc!

Comentarii

  • BIANCA

    IMI PLACE , SFECLA SI AM SA INCERC RETETA, ESTE SUPER

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *